Se flere billeder

Billeder fra projektet

Idrætshal i Høng Kultur- og bevægelsespark

Er du interesseret i fremtidens idrætsbyggeri og kan du finde ca. 12 min. ser vi frem til at vise dig rundt i anlægget. LOAs konsulenter sætter spot på Høng.

Er du interesseret i fremtidens idrætsbyggeri og kan du finde ca. 12 min. ser vi frem til at vise dig rundt i anlægget. LOAs konsulenter sætter spot på Høng.

Det eksisterende idrætsanlæg i Høng er blevet udvidet med en ny idrætshal og en række såkaldte mellemzoner, der skaber nye mødesteder og sammenhænge på tværs af aktiviteter, opholds- og naturområder. 

Arkitekturen er skabt som et loop omkring den eksisterende idrætshal, hvilket gør det muligt for brugerne af den nye kultur- og bevægelsespark, at følge med i alle aktiviteter.

Både aktivitetszoner og mellemzoner skaber forbindelser mellem mange forskellige mennesker og aktiviteter. Nye former for idræt, leg og bevægelse bliver forbundet med mange af de klassiske idrætsgrene på måder, der skaber nye mødesteder og sammenhænge blandt brugerne.

Motoriklandskab, kulturhave og nye fleksible rum
Den nye idrætshal på 1.204 m² får et motoriklandskab. Delvist indbygget i det rummelige ankomstområde placeres en kultur- og rytmiksal på 310 m². Salen kan åbnes mod en ‘kulturhave’ og der kan på den måde skabes et helt særligt kulturelt rum om sommeren. Der etableres desuden to pavilloner, hvor den ene indrettes til møder, undervisning og madpakkehus, mens den anden bliver et cykelstøttepunkt med værksted og vask.

Mellemzoner i form af udendørs haverum 
Udenfor skaber mellemzonerne to ‘haverum’. Den første, Kulturhaven, får frugttræer, græsplæne og forskellige opholdsmøbler som eksempelvis hængekøjer. Den anden er lidt mindre, og indrettes til funktionel styrketræning, leg og parkour.

Mellemzonerne vil som aktive bindeled mellem de støre aktivitetsrum sikre og støtte udviklingen af de engagerende mødesteder for brugere, der ellers kommer for at dyrke meget forskellige aktiviteter. Indvendigt byder mellemzonerne på en række åbne områder med lounge, boulder-klatrevæg, e-sport lokale og café.

Der er tale om et visionært eksempel på, hvordan et idrætsanlæg kan indrettes fleksibelt og på en måde, der gør det muligt hele tiden at tilpasse det fremtidens skiftende tendenser og aktiviteter i idrætslivet.

Hør Jon Gerner og Oliver vanges indlede besøget i Høng Kultur- og bevægelsespark. Hvis du er mest interesseret i kultur, så kan du hoppe direkte til 2:05 hvor Anna Hassel, arkitekt hos LOA, fortæller om den meget fleksible kultursal. Er du mere til de udendørs faciliteter, møder du udviklingskonsulent Jens Øyås Møller ved minut 5:25. Han tager dig med en tur ud på det karakteristiske udendørs loop, der binder indendørs- og udendørsaktiviteterne sammen. Er det inspiration til en anderledes idrætshal du er efter, skal du blot gå til 9:55 i videoen, hvor Oliver møder Udviklingskonsulent SIdsel Hye-Knudsen. Hun viser Høng Kultur- og bevægelsesparks noget specielle gymnastisksal frem og påpeget hvilke greb der gør en positiv forskel. God fornøjelse.

Du kan også besøge Høng Kultur- og bevægelsespark her på din egen digitale gåtur:

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content