Om Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfonden er en udviklingsfond, der støtter bedre rammer for mere bevægelse, glæde og kvalitet i fritidslivet.
Vi kalder det fremtidens mødesteder, og dem udvikler vi sammen med lokale aktører.  

Lokale og Anlægsfonden udvikler fremtidens bæredygtige mødesteder inden for kultur, idræt og aktivt udeliv i Danmark, i Grønland og på Færøerne.  

Vi arbejder med viden, rådgivning og økonomisk støtte til fysiske faciliteter, som er nyskabende og innovative i deres form og indhold. 

Vi er nysgerrige på trends og tendenser inden for vores støtteområder, som er aktivt udeliv, idræt og bevægelse og kultur. Derfor prioriterer vi altid projekter, som tager afsæt i viden og aktuelle potentialer i fritidslivet.

Hvert år uddeler fonden 80-90 millioner kroner til projekter og bidrager med rådgivning og udvikling. 

Lokale og Anlægsfonden blev stiftet i 1994 og har lige siden støttet og udviklet rammer for fritidslivet i hele Danmark via udlodningsmidlerne.

Vi råder over en egenkapital på 140 millioner kr., der er indskudt af Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt og Dansk Ungdoms Fællesråd.

Fonden er blandt initiativtagerne til og har tilsluttet sig “Principper for god fondspraksis”, som du kan læse mere om her www.danskefonde.info