Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus

Idrætshallen i Skævinge lever ikke op til de lokale behov for at mødes på tværs af interesser i et lokalsamfund, der vokser. Derfor samler man nu hele paletten af idræts- og kulturaktører ved at omdanne hallen til et mødested for alle.

Idrætshallen i Skævinge lever ikke op til de lokale behov for at mødes på tværs af interesser i et lokalsamfund, der vokser. Derfor samler man nu hele paletten af idræts- og kulturaktører ved at omdanne hallen til et mødested for alle.

Kornmarksskolen, byens foreningsfitness og idrætsforeningen Skjold Skævinge med gymnastik, håndbold, badminton, skydning og fodbold kan i fremtiden mødes under samme tag – side om side med aktiviteter som musik, strikning, foto, fællesspisning, løb og cykling.

Den gamle idrætshal i Skævinge bliver omdannet til et moderne bud på et mødested for både organiserede og selvorganiserede aktiviteter, som skal være byens samlingssted for alle: ’Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus (SKIF)’.

Antallet af beboere i Skævinge er vokset med 17 pct. siden 2006, og byen har nu 7260 indbyggere. Det er byens frivillige engagement i Klub Frivillig også, som har over 350 medlemmer, der arbejder for at styrke frivillighedskulturen i byen.

Initiativet bygger på en stærk borgerinddragelsesproces, og projektet er født og fremmet at lokale kræfter, som har været stærkt repræsenteret gennem hele projektudviklingen.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Arkitektens stemme

”Huset bliver samlingssted for byens borgere. Store glaspartier giver indkig til livet i hallen 24/7. Et overdækket byrum kobler sig på huset, hvor man kan lege, træne og gøre ophold. Arealet i idrætshallen bliver bevaret, mens en fleksibel kultursal til nye og uformelle aktiviteter, et mindre musik- og øvelokale og et åbent køkken ved orangeriet kommer til. En multibane og mulighed for parkour- og skateaktiviteter er også blandt de mange andre nye funktioner.”

Saskia Peinow

arkitekt hos Christensen & Co Arkitekter

Bygherres stemme

”Vi har armene i vejret over den gode nyhed fra Lokale og Anlægsfonden og er så taknemmelige! Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus bliver et rigtig flot og funktionelt hus, fordi samarbejdet mellem Hillerød Kommune, borgere, frivillige, arkitekter og ikke mindst med Lokale og Anlægsfonden har været så godt. Jeg er overbevist om, at SKIF vil blive brugt flittigt af de mange kultur-, idræts- og fritidstilbud, og at det vil gøre Skævinge til et endnu stærkere lokalsamfund.”

Kirsten Jensen

borgmester i Hillerød Kommune

Fondens stemme

”Ofte bygger man til eller ombygger den eksisterende idrætshal – fordi der mangler plads eller liv. SKIF er et bud på ikke bare at tænke i mere idrætshalkapacitet, men at styrke den lokale sammenhængskraft ved at samle kræfterne under samme tag fremfor at sprede dem ud i forskellige bygninger i byen. Nu får de et aktivitetshus i byrummet, hvor alt fra kreative malere til engagerede idrætsudøvere kan mødes.”

Oliver Vanges

udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden
Tidligere
Næste
Skip to content