Børnekulturhuse

Velkommen til Lokale og Anlægsfondens temaside om børnekulturhuse.

Vi har lavet en temaside om børnekulturhuse, hvor vi deler viden, erfaringer og gode eksempler på, hvordan gode kulturelle mødesteder for børn ser ud. 

I Lokale og Anlægsfonden tager vi børnekulturen seriøst, derfor har vi været med til at udvikle, rådgive og støtte flere børnekulturhuse, fordi det er i huse som disse, at børnene oplever, udøver og mærker kulturen og selv bliver skabende i den. I fonden arbejder vi med kulturprojekter, hvor brugerne selv er aktive, skabende og kreative, vi kalder det for “den deltagende kultur”.

De danske børnekulturhuse er vigtige demokratiske dannelses- og samlingssteder for alle børn i Danmark – uanset baggrund. Forskning på feltet viser, at deltagelse i kulturaktiviteter styrker børns sociale trivsel og følelsesmæssige udvikling. Det viser også kulturaktiviteter som blandt andet at teater, musik, billedkunst, sang er med til at udvikle børns forståelse af den verden, som de lever i og har en positiv indflydelse på deres trivsel.

Med temasiden om børnekulturhuse ønsker vi at vise diversiteten i husene, dele viden og indsigter, og forhåbentlig inspirere til endnu flere fantastiske børnekulturhuse.

Skip to content