Se flere billeder

Billeder fra projektet

Hald Ege Idrætscenter

Hald Ege Idrætscenter i Viborg er blevet udvidet med en ny idrætshal og særlige faciliteter og sport for mountainbikeryttere. Projektet viser, hvordan en idrætshal ikke kun kan være til indendørs idræt, men også kan blive et omdrejningspunkt for udendørs aktiviteter.

Hald Ege Idrætscenter i Viborg er blevet udvidet med en ny idrætshal og særlige faciliteter og sport for mountainbikeryttere. Projektet viser, hvordan en idrætshal ikke kun kan være til indendørs idræt, men også kan blive et omdrejningspunkt for udendørs aktiviteter.

Det udvidede Hald Ege Idrætscenter, som er placeret i et smukt og grønt område, er et centralt samlingspunkt. Herfra kan cykelture starte og slutte og cykelrytterne kan mødes i klubfaciliteter og i et værksted og ordne deres cykler efter en lang og beskidt tur ud i skov, sti og mudder.

Der er ligeledes kommet en pumptrackbane, der er særligt egnet til cykeltyper som BMX, Dirt Jump og MTB, samt en række nye faciliteter til motionsløbere, som på den måde også bliver tæt knyttet til Hald Ege Idrætscenter. Der er ligeledes, på de nye udearealer tæt på idrætscenteret, også et område med udendørs fitness. 

Det nye Hald Ege Idrætscenter er derudover blevet udstyret med meget plads til frit ophold, leg og motorisk træning i kravlenet og på et særligt designet “møbel”, placeret langs hele den nye hals nordlige side.

Et støttepunkt, der giver optimale udfoldelsesmuligheder
I Viborg har byens tre mountainbikeklubber valgt at etablere et 100 km langt mountainbikespor. Dette sker med stor respekt for naturen og dens rammer. For at give de mange aktive cyklister optimale udfoldelsesmuligheder laves der støttepunkter på ruten.

Ved Hald Ege Idrætscenter udvides de eksisterende faciliteter med en Multifleksibel- idrætshal i en form hvor også ”naturen inviteres indenfor”. Der ønskes at udvidelsen skal ”bygge bro” mellem indendørs faciliteter og udendørs aktiviteter; vandrere, løbere, mountainbikere samt andre brugere af naturen. Alt sammen har et naturligt samlingspunkt midt i skoven – med respekt for mennesker og natur.

Det nye multimøbel der opstilles udendørs, kan bruges til forskellige optrædener af eleverne fra Hald Ege Skole, der ligger ved siden af den eksisterende gamle del af idrætscenteret. Idrætscenteret får et nyt caféområde og et udendørs terrassedæk, hvor det bliver muligt at slappe af og hygge sig med andre før og efter idrætsaktiviteterne.

Ny idrætshal
Den stort anlagte udvidelse af idrætscenteret får selvfølgelig også betydning for de indendørs muligheder. Der tilbygges en helt ny idrætshal på 2.502 m². Hvilket er en voldsom udvidelse, da de nuværende faciliteter byder på 1.020 m² idrætshal og en mødesal på 122 m².

Den nye idrætshal forbedrer i høj grad de almindelige indendørs idrætsaktiviteter som for eksempel boldspil for børn, unge og voksne.

I alt kommer projektet til at koste 38,360 mio. kr. at etablere. Viborg Kommune har bevilget 13,9 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7 mio. kr. Det nye Hald Ege Idrætscenter med udendørs faciliteter til mountainbikeryttere er tegnet af KPF Arkitekter.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content