Et knudepunkt i udkanten af det østlige Svendborg, på kanten af Hallingskov og klos op ad Svendborg Medie- og Sportsefterskole vil i fremtiden summe af idræt og aktivt udeliv. En stråhytte, som blev opført i 1984 og har mistet sit liv, bliver omdannet til et moderne mødested i skoven og skal understøtte den store generelle interesse, der er blandt danskerne for at være aktive i naturen.
Trailcenter Svendborg er det fjerde projekt ud af i alt fem trailcentre og er som det eneste en omdannelse af en eksisterende bygning. Projektet er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden (LOA), Danmarks Idrætsforbund (DIF) og den nystiftede forening Trailcenter Svendborg.
Trailcentret bliver skovgæsternes fælles mødested
Foreninger og selvorganiserede er allerede i området, men trailcentret komme også til at huse den lokale efterskole for at give et stærkt lokalt ejerskab.
Huset bevarer sit udtryk og form, men et fællesrum og ankomstområdet ’basecamp’ vil med en tæt overgang mellem ude og inde lade aktiviteterne flyde sammen. Huset inviterer til aktivitet i overdækkede, uopvarmede og opvarmede rum og tilbyder ly, læ, vand og bad samt primitiv madlavning. Der er også plads til, at man kan samles socialt før og efter aktivitet.
En kombineret teknik- og træningsbane giver mulighed for at lege og øve sig på mountainbiken, og en sti fører videre ud til sporene i skoven, hvor mindre grupper af ryttere kan fortøje deres heste.
Fire workshops har været afholdt i tæt samarbejde med foreningen Trailcenter Svendborg, og projektet er blevet til gennem en stærk brugerinvolvering. Det er Svendborg Medie- og Sportsefterskole, der er grundejer og har afgivet brugsretten til foreningen. Huset bliver tilgængeligt for alle interesserede.
Foreningen Trailcenter Svendborg forventer at have fundingen helt på plads og et færdigt trailcenter i 2021.
Trailcentret bliver en attraktiv, robust og funktionel facilitet til en bred pallette af brugere. Rammerne er fleksible og favner hele intensitetsskalaen – fra den stille vandrer til den hurtige trailløber.
Tanken er at sænke barrieren for at være aktiv i skoven, så vi også inviterer dem, der ikke kommer så meget i det grønne ud og skaber en større forståelse mellem brugere på tværs af idræts-, natur og friluftsoplevelser.