Se flere billeder

Billeder fra projektet

Trailcenter Rytterknægten på Bornholm

Klippeøens højeste punkt, Rytterknægten, bliver stedet hvor Bornholms beboere og de mange outdoor-turister

Klippeøens højeste punkt, Rytterknægten, bliver stedet hvor Bornholms beboere og de mange outdoor-turister

Trailcenteret ved Rytterknægten, skal fungere som en introducerende port til det aktive udeliv for de nye besøgende i naturen og løfte serviceniveauet for de mange etablerede brugergrupper. En bærende idé har været at skabe gode rammer om mødet mellem skovens brugergrupper i en facilitet, hvor alle er velkomne. Området rummer i forvejen udsigtstårnet Kongemindet, en mindre cafébygning med offentlige toiletter, parkeringsmuligheder, et bredt udvalg af stier og et større mountainbikeområde med spor i alle sværhedsgrader.

Det er Matters Arkitekter, der har tegnet skitserne til Trailcenteret, og det er gjort med en stor forståelse for områdets natur og Rytterknægtens ikoniske placering midt i Almindingen. Trailcenteret består af en platform, der svæver over skovbunden og strækker sine ’arme’ ud i den omkringliggende natur og som indeholder forskellige opholdsmuligheder, zone til cykelservice og opbevaring af diverse udstyr. Det rummer et 100m2 overdækket område, hvor der bliver plads til ophold, depot, spisezone med udekøkken og et formidlingsområde, der skal give de besøgende viden om stier og ruter, og indsigt i områdets natur. Af de 100 m2 bliver 20 m2 af et opvarmet rum, hvor man kan søge ly når vejret bliver for koldt.

Projektets indhold og udformning er blevet til gennem en meget bred og kreativ brugerinddragelsesproces, styret af Bornholms Regionskommune og arkitekterne, hvor jeg er helt sikker på, at alle de involverede kan se deres input afspejlet direkte i Rytterknægtens kommende trailcenter.

Projektet er desuden et stærkt eksempel på et godt samarbejde mellem Naturstyrelsen Bornholm som lodsejer og Regionskommunen som bygningsejer og driftsherre.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content