Se flere billeder

Billeder fra projektet

Middelfart Marina med mere

Middelfart Marina får sig en gevaldig opgradering, når projektet ‘Middelfart Marina med mere’ etableres i det skønne Naturpark Lillebælt. Stedet vil komme til at muliggør og inspirerer til aktiviteter hele året rundt.

Middelfart Marina får sig en gevaldig opgradering, når projektet 'Middelfart Marina med mere' etableres i det skønne Naturpark Lillebælt. Stedet vil komme til at muliggør og inspirerer til aktiviteter hele året rundt.

Transformationen af marinaens mange forskellige dele, vil binde stedet sammen med Middelfart centrum og det naturskønne Hindsgavl Halvø og skabe en synergi for det smukke og rekreative liv ved vandet. Projektområdet kan opdeles i fire områder: 

Ankomstområdet, der før ledte biler direkte ned på marinaen flyttes, så færre biler i fremtiden vil ’tage plads’ fra aktiviteter som eksempelvis loppemarkeder, koncerter, maritime begivenheder og sportsevents mm. Der vil ligeledes, på opløbsstrækningen til marinaen, blive opført en 145 meter lang asfaltbelagt konstruktion som får navnet ’Bølgen’. Her vil streetsporten og skaterne have mulighed for at dyrke deres sport. 

Etableringen af Aktivitetsbryggen bliver det mest gennemgående greb i projektet. Det udgøres af et 320 m langt og 3 m bredt træ-dæk, der strækker sig fra det eksisterende havnekontor og frem til- og ud i Fænøsund. I forbindelse med aktivitetsbryggen opføres der ligeledes et cykelpitstop, to enghuse, tre strandhuse og sundhuset – disse bygninger bliver fælleshus, grejbank, udekøkken, madpakkehus m.m.  
 
Sundhuset er et 140 m2 stort fælleshus der får sin placering i vandkanten og som derfor bliver Marinaens ‘blå’ mødested. Huset bliver stedet hvor fællesskaberne, de nye og ’gamle’, naboerne og gæsterne mødes. Det isolerede og opvarmede hus kan være i brug hele året og kan derfor tilgodese alle de forskellige brugergrupper. 
 
For at få mere plads til strandaktiviteter udvides stranden og der vil skabes et bassin med plads til inddæmmede aktiviteter på vandet. Bag stranden vil et naturskønt bakket strandlandskab folde sig ud. Bakkerne vil beklædes med græs og andet flora, der skal invitere til trygge og uformelle ophold, samt skabe en forstærket og mangfoldig rummelighed tæt ved vandet. Sidst, men ikke mindst bliver den eksisterende mole beplantet med grønt der skal sikre ly og læ for de brugere der eksempelvis er på picnic. Derudover etableres der både tribune, dommerhus og toiletfaciliteter en fiskeplads samt en 60 m2 stor sauna og omklædningsbygning til havbaderne på molen. For enden af molen og gåturen af marinaen rammer man fyrtårnet, der vil fungere som vartegn for projektet. 

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content