Brugerne af den tidligere ‘Tornhøjhallen’ i Aalborg Øst, har siden hallen blev opført i 1972, fået andre ønsker om aktiviteter, end hallen oprindeligt var tiltænkt.
Hallens omdannelsesproces tog afsæt i en workshop med hallens eksisterende brugere og lokale fra området, hvor de indkredsede deres ønsker og behov til hallens fremtidige faciliteter. Herefter valgte man at realisere disse, og på kort tid gik hallen fra at være en traditionel og mørk idrætshal, til et moderne bud på et samlingssted for byens idræts-, bevægelses- og kulturglade borgere.
I dag er hallen et samlingssted for både idrætsudøvere, en diabetesforening, en forening for enlige mødre, en kvindegruppe og en ungeforening.
Nye tider – nye behov
Tornhøjhallen har med omdannelsen fået en ny hovedindgang med en forbindelsesgang, der forbinder den nye og den gamle indgang. Dette strøg kaldes “Sløjfen”, og den forbinder de to vigtigste aktivitetsområder “Hallen” og “Salen” samt en ny café- og klubzone, dansesal og omklædningsrum.
I sløjfen indgår en række nicher og små rum, der gør det muligt at dyrke mange forskellige aktiviteter som fx træningsredskaber for voksne og tumlepladser for børn. Derudover er der etableret mindre opholdssteder.
I hallen er der sagt farvel til de kedelige lange gange, som de fleste ældre idrætshaller er så rige på, og som rummer meget ubenyttet plads. Klubzonen er det naturlige samlingspunkt i Tornhøjhallen, hvor man samles før og efter aktiviteter, eller hvis man nysgerrigt kommer forbi og vil se, hvad der sker i de forskellige aktivitetsrum i hallen.
Klubzonen binder også hallen sammen med det eksisterende udendørs idrætsanlæg med fodboldbaner og atletikfaciliteter.