Se flere billeder

Billeder fra projektet

Tirstrup Sportshal

En traditionel idrætshal i Tirstrup på Djursland bliver omdannet til et levende mødested med fokus på verdensmål og bevægelse.

En traditionel idrætshal i Tirstrup på Djursland bliver omdannet til et levende mødested med fokus på verdensmål og bevægelse.

Et godt mødested kan gøre det naturligt at samles på tværs af landsbyer, alder og interesser, både planlagt og tilfældigt. I landsbyklyngen Østdjurs vil beboerne have en traditionel idrætshal til at summe af liv som lokalsamfundets samlingssted – et mødested hvor børn og voksne kan mødes til både sportsaktiviteter, håndværk og socialt samvær. Tirstrup-hallen er placeret centralt i landsbyklyngen og har potentiale til at blive hele lokalområdets hjertekammer.

Arkitekter fra Keingart Space Activators har udarbejdet projektet, der vil omdanne den lukkede hal til et åbent, sammenhængende og indbydende mødested. Landsbyklyngen Østdjurs har stort fokus på FN’s verdensmål og vil som en del af ombygningen f.eks. skabe øget tilgængelighed, sørge for vild beplantning og inspirere til en hverdag med mere motion – desuden er der i byggeprocessen fokus på energioptimering og bæredygtige materialer.

Fakta om kampagnen 
De seneste tre år har vi drevet kampagnen Landsbyklynger sammen med DGI og Realdania. Her støttede vi landsbyer, der ville danne landsbyklynger, dvs. et nyt fællesskab på tværs af flere landsbyer. Vi har sammen med Realdania afsat 50 mio. kr. til kampagnen ’Mødestedet’, der skal styrke de fysiske rammer om klyngernes fællesskab og fritidsliv.

Projektøkonomien kommer fra både Realdania og Lokale og Anlægsfonden.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Projektets stemme

”Mange i lokalsamfundet har bidraget med en helt enestående frivillig indsats, og utallige timer er brugt på at definere, hvad det nye mødested skal kunne, og hvordan det bliver attraktivt for alle de mange interessenter i området. Fællesindsatsen er med til at sikre, at vi får et mødested for hele området og ikke bare Tirstrup. Jeg er sikker på, at vores nye mødested vil øge sammenholdet og give endnu bedre livskvalitet til alle beboere i området”

Jørgen Brøgger

som repræsenter landsbyklyngen Østdjurs og er formand for projektets styregruppe. 

Fondens stemme

”Projektet er et eksempel på bæredygtigt byggeri i bred forstand, som kan rumme alle borgere i lokalsamfundet. Vi løfter tilgængeligheden og det universelle design, så det bliver en socialt bæredygtig facilitet. Bygningen har været ringe udnyttet indtil nu, og de fysiske forandringer vil skabe rammer for et rigt aktivitetsliv, der kan foregå side om side. Det stiller krav til landsbyklyngen om at nytænke den daglige organisering af stedet, og de er godt på vej,”

Jens Øyås Møller

udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden
Tidligere
Næste
Skip to content