Se flere billeder

Billeder fra projektet

Stenvad Mosebrugscenter

I landsbyklyngen Midt i Norddjurs skal en tidligere tørvefabrik være både lokalmuseum og mødested for hverdagslivets fællesskaber.

I landsbyklyngen Midt i Norddjurs skal en tidligere tørvefabrik være både lokalmuseum og mødested for hverdagslivets fællesskaber.

Mellem marker, mose, skov og hede ligger Stenvad Mosebrugscenter i en gammel tørvefabrik. Bygningen får nu en ny dobbeltfunktion som lokalmuseum og mødested. I den fornyede bygning vil der være plads til hverdagens fællesskaber – her kan man mødes og snakke eller bruge væve- og træværksteder til kreativ udfoldelse. Der bliver plads til såvel yoga som fællesspisning, og både besøgende i området og lokale foreninger, iværksættere og ildsjæle kan bruge bygningens faciliteter.

Ombygningen af Mosebruget er tegnet af Claus Pryds Arkitekter, der blandt andet indsætter åbninger i den lukkede facade mod nord, for at invitere naturen og lyset indenfor. Samtidig vil man inde i bygningen kunne se de togskinner, der i tidligere tider bandt tørvegravene i lokalområdet sammen med fabrikken.

Fakta om kampagnen 
De seneste tre år har vi drevet kampagnen Landsbyklynger sammen med DGI og Realdania. Her støttede vi landsbyer, der ville danne landsbyklynger, dvs. et nyt fællesskab på tværs af flere landsbyer. Vi har sammen med Realdania afsat 50 mio. kr. til kampagnen ’Mødestedet’, der skal styrke de fysiske rammer om klyngernes fællesskab og fritidsliv.

Projektet er et rigtig flot eksempel på en bæredygtig transformation af en bygning med kulturhistorisk værdi. ’Projekt Folkets Fabrik’ vil i fremtiden danne ramme om en unik sammensmeltning af hverdagsliv og kulturhistorie, og de smukke omgivelser omkring den nedlagte Gjerrildbane giver Stenvad og resten af landsbyklyngen et styrket udgangspunkt for kulturelle naturoplevelser

Projektøkonomien kommer fra både Realdania og Lokale og Anlægsfonden.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content