I fremtiden kommer et udsnit af Harald Blåtands vikingeborg med rekonstruktionsprojektet, Den Genskabte Borg til at emme af vikingeslag, fællesspisning, viden og levende formidling. Dette kommer til at foregå i de naturskønne landskaber, som børn og voksne kan boltre sig i. Museet ved Trelleborg har årligt omkring 75.000 besøgende, men ambitionen er, at invitere mange flere med.
Derudover er over 700 foreningsfrivillige aktive i og omkring området, og det er blandet andet dem, projektet også henvender sig til. Ny Trelleborg – projektet, Den Genskabte Borg er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og Nationalmuseet.
Et klasseværelse i det grønne
Den Genskabte Borg placerer sig imellem kulturbyggeri og faciliteter til det aktive udeliv. Når projektet står færdigt, kommer det til at indeholde en vold, voldgrav og et palisadeværk samt langhuse, så en række faciliteter der inspirerer til fysisk udfoldelse samt fordybelse, læring, levende autentisk formidling samt fritidsliv.
Lokale og Anlægsfonden støtter voldanlægget, som vil danne en fysisk ramme om hele den aktive indholdsdel, og området bliver et udendørs læringsrum for viden på forskellige niveauer, der er baseret på nyeste forskningsresultater. Men området bliver også et udendørs mødested med plads til rollespil, borgspil, vikingeteater og yoga samt bløde bevægelsesformer.
Om projektet
Den Genskabte Borg arbejder med tre primære målgrupper: familier, foreninger/turister og undervisningsinstitutioner og større vidensgrupper. Projektet har fokus på fællesskab, nærvær, meningsfulde oplevelser, leg, krop og læring, universelt design samt tilgængelighed.