Se flere billeder

Billeder fra projektet

Hummerhuset i Klitmøller

I klubhuset “Hummerhuset” i Klitmøller – Thisted Kommune, er den lokale surferklub NASA flyttet sammen med Biologisk Forening for Nordvestjylland.

I klubhuset "Hummerhuset" i Klitmøller - Thisted Kommune, er den lokale surferklub NASA flyttet sammen med Biologisk Forening for Nordvestjylland.

De to meget forskellige foreninger har lært at dele tilværelsen i et smukt placeret klubhus med et stort fælleslokale, to mindre rum fortrinsvis til den biologiske forening, depotrum til surfgear, klubkontor og badeværelser. 

Hummerhuset er hurtigt blevet en lokal attraktion i det populære naturområde, hvor både turister og de lokale indbyggere ofte nyder udsigten oppe fra husets tag. Taget er offentligt tilgængeligt og byder på en uovertruffen udsigt over Vesterhavet.

Selve bygningen er på 237 m². Terrassearealet er 587 m² i alt. Bygningen er konstrueret til at kunne modstå det barske klima tæt på havet.

Nyt liv i vandkantsdanmark
Mens vanskelighederne for udkantsdanmark diskuteres overalt, er et fint og spændende projekt vokset frem i surfmekkaet Cold Hawaii – også kendt som Klitmøller i Thisted Kommune. Et eksisterende klubhus rives ned og et nyt hus bygges på det gamle fundament.

Surferne får stor glæde af det nye klubhus med omklædningsfaciliteter og tørrerum og den over 25 år gamle Biologisk Forening for Nordvestjylland får igen hjemsted i Hummerhuset. Huset åbner derudover mulighed for, at en lang række andre brugere vil kunne gøre brug af det.

Huset gøres tilgængeligt for brugerne gennem et nyt fleksibelt nøglesystem, der medvirker til, at alle brugere selv kan bestemme, hvornår de kommer og går. Derudover etableres der på en tagterrasse et udkigspunkt for de mange forbipasserende i området.

Respekt for det barske og blæsende vejr
Det nye klubhus er et arkitektonisk flot byggeri, der er formet med stor respekt for det barske og blæsende vejr, der præger området. Det blæsende vejr i Klitmøller, har dog også gjort det til Nordeuropas bedste sted for surfere.

Klubhuset kommer til at bestå af to bygninger. Selve Hummerhuset og et mindre anneks bundet sammen af tagterassen. Det samlede bygningskompleks placeres på en stor terrasse, der også danner rammen om forskellige sociale og bevægelsesrelaterede aktiviteter. Husets facader mod havet domineres af store glaspartier, der tilgodeser den visuelle kontakt til havet som er afgørende for især surfernes aktiviteter. Indendørs vil huset blive kendetegnet ved et stabilt indeklima, der kan holde længe på varmen og det er tanken at forsyne huset med et solvarmeanlæg.

I tilknytning til Hummerhuset anlægges en halv kilometer lang promenade langs havet med opholds- og aktivitetsmuligheder for bl.a. skatere.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content