Almindelige idrætshaller med 20×40 meter stort sportsgulv, er sjældent lykken for gymnaster. Dette har man indset i Runavik på Færøerne, hvor der blev afviklet en arkitektkonkurrence, som skulle finde det bedste bud på en gymnastik-tilbygning til den eksisterende, meget typiske idrætshal.
Formålet med konkurrencen var at finde løsninger, der skulle harmonere med de markante omgivelser, give en arkitektonisk oplevelse for brugerne og skabe god kontakt mellem den gamle hal og den nye hal.
Vinderen af konkurrencen blev BBP Arkitekter, som har stor erfaring med idrætsbyggerier, fx Korsgadehallen, Hørning Hallen og Gyngemosehallen i Gladsaxe, og er tidligere vinder af Kulturministeriets Idrætsarkitektpris.
En lys hal til springgymnastik, fitness og meget andet
Gymnastiktilbygningen i Runavik er opført i to plan, og er koblet sammen med den oprindelige idrætshals ene langside og østvendte gavl. Store glasfacader mod øst, vest og syd giver nye muligheder for at nyde den lokale natur og det særlige lys fra både den nye og den gamle hal.
Der er etableret et stort område til springgymnastik i tilbygningen. Mellem den gamle hal og den nye er der opført en tribune, der er blevet det centrale mødested for alle brugere af hallen. I overgangszonen mellem de to haller er det også muligt at dyrke en række forskellige former for selvorganiseret træning. På første sal er der en balkon med fitnessområde, hvorfra der også er udsigt til fjeldet mod vest.
Dertil er der en dansesal på 200 m² og et mødelokale. Fra dansesalen kan man kigge ned i springgymnastikhallen. På trods af, at der kun bor ca. 3.500 indbyggere i Runavik Kommune, er der over 600 medlemmer af Støkk, som nu kan nyde godt af en usædvanligt smuk idrætshaltilbygning.