En del af den tidligere jernbanestrækning mellem Kolding og Troldhede er omdannet til natursti. Troldhedestien løber fra centrum af Kolding igennem ca. 10 km kuperet terræn til Ferup. Nu er naturstien suppleret med tre støttepunkter til forskellige aktiviteter.
Støttepunkterne er placeret omkring tre tidligere stoppesteder på jernbanen, hvor der tidligere var en station eller et trinbræt. For at binde hele stien sammen er der etableret fem opholdspladser mellem de tre stationer, der er de store stoppesteder på ruten.
Troldhedestien er meget mere end et almindeligt stiforløb med aktivitetsområder
Formålet med denne er at styrke inklusion og sociale relationer for udsatte grupper i Kolding Kommune. Et formål, der blev udviklet i samarbejde mellem kommunen og Realdania, der tager fat om problemet med den såkaldte ”restgruppe” i befolkningen, som sjældent finder vej til traditionelle idrætsfaciliteter eller friluftsaktiviteter. Projektet er udviklet gennem omfattende inddragelse af brugergrupper som f.eks. kommunens handicap- og psykiatriorganisationer, skoler og børnehaver, lokale foreninger, borgere og andre ildsjæle.
Går turen fra Kolding til Ferup, bliver første stop Skovløber Station: Her kommer der et overdækket støttepunkt med depot til løbeklub, pumpe til cyklisterne og opladerstation til kørestol og elcykler samt toilet. På et engareal etableres et trædæk på 230 m². Trædækket får en ”madterrasse” med udekøkken, grill, krydderikasser og et langt picnicbord. Trædækket kan dog også bruges til lettere bevægelsesaktiviteter som fx udendørs yoga. Udearealerne ved det gamle Skovløber Hus bliver også forbedret med en række mindre opholdsnicher og gode steder til gemmeleg.
Næste stop bliver Bramdrupdam Station: Her planlægges at etablere en sti rundt om dammen, der gør det muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at opleve dammen.
Der kommer igen en stationsbygning, her med tribunerampe på 475 m² ned til dammen, en 160 m² stor flydescene, 112 m² stort hængekøjeområde og 200 m² sandstrand. Dertil kommer flere mindre opholdspladser og gemmesteder i udkanten af arealet.
Sidste stationsstop, inden turen stopper i Ferup, bliver Dybvadbro Station: Her kommer der et 125 m² stort overdækket ”fælleshus”, som bliver et støttepunkt særligt for overnattende friluftsfolk. Det overdækkede fælleshus får udekøkken, bålplads og stenovn. Omkring denne station og det overdækkede fælleshus kommer der også en række overnatningsshelters, der forbindes med Troldhedestien med en række trædæk.
Der kommer to trætop-shelters, to siv-shelters ved åen, to shelters inde ved stationen og to bakke-shelters længere ude i områdets terræn. Alle shelters bliver på 12-14 m², hvilket giver plads til kørestolsbrugere. Det specifikke design af de forskellige shelters skal udvikles i tæt dialog med kørestolsbrugere og handicappede for at sikre, at de får en tilgængelighed og en brugbarhed, der gør det attraktivt for netop disse grupper at overnatte i naturen og få del i de oplevelser og fællesskaber det byder på.