Se flere billeder

Billeder fra projektet

Varde Teater og Musikhus

I fremtiden bliver der plads til at amatører og professionelle kan udfolde sig, når Varde Teater og Musikhus, bliver en del af byens kulturcentrum.

I fremtiden bliver der plads til at amatører og professionelle kan udfolde sig, når Varde Teater og Musikhus, bliver en del af byens kulturcentrum.

I fremtiden kommer Varde Teater og Musikhus til at ligge i Kulturspinderiet midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der transformeres, så det aktive fritidsliv kan blomstre i bymidten.

Det er teaterforeningen 7-kanten – den vestjyske amatørscene der sammen med spilleværkstedet Smedeværkstedet står bag Varde Teater og Musikhus. 7-kanten er Danmarks største amatørteater med over 400 medlemmer fordelt på kulisser, teknik, kostumer, drama, sang og dans som både har en børn-, unge- og pensionistafdeling. 

Foreningens frivillige udgør krumtappen i 7-kantens mange aktiviteter og teaterproduktioner med aktivitet hele året rundt. Teatret leverer et bredt repertoire for børn, unge, familier og voksne og har et samlet publikum på over 35.000 mennesker pr. år. Ind til nu har teatret været opdelt på to forskellige adresser, men i den nye facilitet kan hele teatret være sammen.

Varde Teater og Musikhus placeres centralt ved Kulturspinderiet, hvor der i forvejen ligger spillestedet Smedeværkstedet, Musik og Billedskolen samt Musical Talentskolen, disse vil i fremtiden udgøre byens kulturelle centrum, med opbakning og medspillere fra Open Air Concert Varde, Ungehuse med flere.

Projektet er et stærkt eksempel på, hvordan tidligere industriarealer i bymidter kan udvikles til centre for fritidslivet – her i form af meget bredspektrede kulturfaciliteter. Ud over at der bliver etableret flere kulturfaciliteter til fritidslivet i centrum af byen, tilbyder 7-kanten også aktiviteter, der specielt interesser gruppen af piger og yngre kvinder, der er i mindretal i det øvrige foreningsliv. Teatret dyrker også samarbejdet mellem professionelle og amatører, i de årlige sommerforestillinger og på musicaltalentskolen, hvor de sammen skaber forestillinger, og nu får de så en facilitet til fælles brug.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content