Se flere billeder

Billeder fra projektet

Plexus i Idom-Råsted

De to nabobyer Idom og Råsted gik sammen om at skabe “Plexus” – et multifunktionelt kraftcenter, der kan dække de lokale behov for idræt, kultur, børnepasning og indkøb af dagligvarer.

De to nabobyer Idom og Råsted gik sammen om at skabe "Plexus" - et multifunktionelt kraftcenter, der kan dække de lokale behov for idræt, kultur, børnepasning og indkøb af dagligvarer.

Nabobyerne Idom og Råsted ønskede at skabe en multifunktionelt samlingssted, hvilket i høj grad er lykkedes dem at realisere.

Uanset om ærindet er børnepasning, foreningsidræt, selvorganiseret idræt, fitness, revy, filmforevisning, korsang, foredrag, private fester, konferencer eller indkøbene til aftensmaden, er det Plexus som de lokale borgere opsøger.

Lokale og Anlægsfonden har støttet de dele af Plexum, der omhandler kultur- og idrætsfaciliteter.

Et helt nyt kraftcenter
Plexus består af 1.336 m² nybyggeri, 260 m² kælderareal samt en bearbejdning af de udendørs arealer. Indvendig består Plexus af et centralt torv – ‘Kulturtorvet’, et mindre torv – ‘Idrætstorvet’ samt et mellemliggende strøg.

Kulturtorvet og Idrætstorvet knytter sammen med strøget, alle centeret funktioner sammen.

Nye funktioner – nye brugere
Tre sale er etableret i forlængelse af hinanden og ved hjælp af åbenhed i indretningen, fleksible rumadskillelser og intelligente valg af gulvbelægninger kan de enkelte rums funktioner åbnes og brede sig ind i de tilstødende rum og give mulighed for at lade nye funktioner opstå.

Idom-Råsted blev kåret til den mest spændende landsby i Region Midtjylland i 2008. Prisen tilfaldt Idom-Råsted blandt andet på grund af Plexus.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content