Se flere billeder

Billeder fra projektet

Kampsportens Hus

Kampsporten i København får et tiltrængt boost i fremtiden, når ‘Kampsportens Hus’ på Nørrebro slår dørene op for et helt nyt hus til både store og små kæmpere på begynder- og topniveau.

Kampsporten i København får et tiltrængt boost i fremtiden, når 'Kampsportens Hus' på Nørrebro slår dørene op for et helt nyt hus til både store og små kæmpere på begynder- og topniveau.

Kampsport er en af de mest populære foreningsaktiviteter på Nørrebro, men der eksisterer ikke kommunale faciliteter i København, som er særligt indrettet til kampsport.

Dette laves der om på nu, når de over 100 kampsportsforeninger der holder til i København, med sammenlagt ca. 8.000 medlemmer på både nationalt og internationalt niveau, får deres helt eget hus. 

I fremtiden får byens thaiboksere, karate-, taekwondo- og judoudøvere, blandt en lang række andre kamsportsudøvere, fælles adresse i en ny ’Dojo’ på Nørrebro – en japansk betegnelse for et træningssted, som her får navnet ‘Kampsportens Hus’.

Projektet bliver et fyrtårn for kampsport i København og kendetegnes ved at være et åbent og inviterende mødested, der skal vise nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes.

En central placering på Nørrebro
Med sine omkring 3.000 kvadratmeter beliggende på ’Skodagrunden’, på hjørnet af Lygten og Frederikssundvej ved Nørrebro Station og den kommende metrostation, får Kampsportens Hus en central placering.

Huset skal være åbent og venligt i sit udtryk, og ved at etablere udendørs træningsstativer får kampsporten lov at flyde ud i haven og bliver synlig på terrassen. En have bliver udformet som et japansk inspireret byrum på husets bagside, og en glasface gør livet og aktiviteten i huset transparent for forbipasserende – som et vindue til kampsportens verden.

Et mødested for alle
Kampsport er ikke kun en sport, men også en kultur, som præger omgangstonen og det sociale samvær udenfor ’dojos’ grænser. Derfor skal Kampsportens Hus heller ikke kun henvende sig til nuværende kampsportsudøvere, men være et sted hvor søskende, forældre og husets naboer kan lade sig inspirere.

Målet er et skabe et lokalt forankret hus for de mange kampsportsforeninger på Nørrebro, men hvor træningsfaciliteter og øvrige lokaler kan benyttes af andre folkeoplysende foreninger og aktører i dagtimerne. Spændvidden i brugerne af Kampsportens Hus skal derfor være stor. Det skal nemlig rumme alt fra begyndere til landsholdskæmpere – børn, unge og ældre.

”København har brug for mødesteder for alle. Kampsportens Hus får placering i det mest folketætte og multikulturelle område og bliver et fyrtårn for kampsport i København, som er kendetegnet ved at være et åbent og inviterende mødested, der viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes.”

”Der er brug for at synliggøre kampsporten. Ikke bare som én form, men som flere former, og Kampsportens Hus er derfor ikke kun et sted, man kommer for at kæmpe, men også for at lære, fordybe og opdage sig selv. Tanken har været at skabe et vindue til kampsportens verden; et mødested der er inviterende, gør forbipasserende nysgerrige på aktiviteterne i huset, og som understøtter og skaber rum for den fysiske såvel som den mere mentale del af kampsporten.”

Lokale og Anlægsfonden støtter Kampsportens Hus med 10 mio. kr. ud af en samlet projektsum på 104.5 mio. kr. Nordea-fonden med 10 mio. kr. og A.P. Møller Fonden med 30 mio. kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content