Se flere billeder

Billeder fra projektet

Kulturhus i Klaksvík på Færøerne

Et nedlagt posthus i Klaksvík på Færøerne omdannes til et topmoderne og folkeligt kulturhus, der fremover skal danne rammen om et levende og mangfoldigt kultur- og foreningsliv for alle i byen.

Et nedlagt posthus i Klaksvík på Færøerne omdannes til et topmoderne og folkeligt kulturhus, der fremover skal danne rammen om et levende og mangfoldigt kultur- og foreningsliv for alle i byen.

Kulturhuset ’Grunnurin Mentanarhús’ skal fremover være stedet hvor de lokale kunstnere, musikere eller skoleelever i Klaksvík kan møde hinanden og er et eksempel på, at kulturlivet kan have mange former.

Huset bliver base for byens teater-, musik- og kunstforeninger, men slår også dørene op for store begivenheder som for eksempel Færøernes største musikfestival med 10.000 besøgende.

Ambitionen om at imødekomme et bredt spænd af brugergrupper afspejler sig i husets arkitektur, der er fleksibelt og foranderligt, så det kan tilpasses skiftende behov og ønsker og byde nye brugergrupper velkommen. 

Kunst, kultur og musik samles under ét tag
Kunst- og teaterforeningen, byens hornorkester og musikerne fra spilleværkstedet Dávavirkið blandt mange andre kan se frem til, at de fremover får mulighed for at holde til under fælles tag i det kommende kulturhus i Klaksvík. Afstanden mellem professionelle og amatører er lille på Færøerne, og det skal kulturhuset understøtte, så de kan udvikle, inspirere og lære af hinanden.

Kulturhuset i Klaksvik bliver det første af sin slags og skal både være byens nye kulturelle mødested og inspiration for resten af Færøerne.

Klaksvík er med sine 5000 indbyggere den næststørste by på Færøerne og en vigtig fiskerihavn, hvor kulturhuset fremadrettet kan understøtte, at Klaksvík fremstår som moderne by med et rigt kultur- og foreningsliv, som gør den attraktiv for både fastboende unge færinger, tilflyttere og turister.

Scene, øvelokaler, byrådssal, café mv.
Med en scene, der ligger side om side med værkstedet, har huset en uformel, rumlig struktur, som som lægger op til mødet mellem amatører og professionelle. Teatersalen, der kan rumme over 300 gæster, vil danne ramme om professionelle arrangementer såvel som, når skolen opfører teater, og i husets øvelokaler kan bløde bevægelsesformer som yoga også få plads.

Udover månedlige offentlige byrådsmøder i husets byrådssal, er det også tiltænkt konferencer, forelæsninger, undervisning og talks, som sammen med caféen i stueplanen bliver en central del af huset, hvor man samtidig kan opleve udstillinger med både lokale og inviterede kunstnere.

Huset vil åbne sig op til de direkte tilknyttede udearealer, når årets musikfestivaler bliver afholdt, og samlet set dækker huset hele spektret fra musikalske øvelokaler til Færøernes flotteste koncert- og teatersal.

Se timelapse herunder.

 

 

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content