Se flere billeder

Billeder fra projektet

Det legende hus i Sdr. Felding

“Det Legende Hus” er navnet på den moderniserede udgave af Sdr. Felding Hallen. Den slidte gamle hal er i dag omdannet til et farverigt, lyst og overraskende mødested for hele byens idræts- og kulturliv.

"Det Legende Hus" er navnet på den moderniserede udgave af Sdr. Felding Hallen. Den slidte gamle hal er i dag omdannet til et farverigt, lyst og overraskende mødested for hele byens idræts- og kulturliv.

“Det Legende Hus” er navnet på den moderniserede udgave af Sdr. Felding Hallen. Den slidte gamle hal er omdannet til et farverigt, lyst og overraskende mødested for hele byens idræts- og kulturliv.

Tidligere bød Sdr. Felding Hallen på et umoderne cafeteria, lidt triste adgangsforhold og ikke mindst et tag og omklædningsrum, der i høj grad trængte til hjælp. I stedet for en almindelig – og kedelig – renovering, valgte ildsjælene i Sdr. Felding at tage fat på en omfattende forandring af hele hallen.

Brugerinteresse manglede der nemlig ikke blandt byens 1.500 indbyggere. Sdr. Feldings idrætsforeninger er stærke – bl.a. er senioridræt meget populært – men samtidig var der brug for mere plads til selvorganiseret idræt udenfor foreningerne og til eleverne fra folkeskole og efterskole. Den lokale kulturforening solgte foreningens aktivitetshus, og flyttede også ind i den moderniserede udgave af Sdr. Felding Hallen. 

Det Legende Hus
Hallen har fået navnet “Det Legende Hus”. Selv om moderniseringen tager hånd om at skabe nye og tiltrækkende faciliteter for de eksisterende kendte idrætsgrene, så er hallen, som navnet antyder, også et mere frit og åbent sted at samles om mere spontane og kulturelle aktiviteter. Dermed er huset blevet mødestedet for alle indbyggere i den lille by – og dens opland.

Der er kommet en ny facade, der lokker brugere og nye besøgende indenfor. Fra ankomstområdet er det muligt at kigge lige ind til aktiviteterne i den nye café og gymnastikområde.

Der er åben adgang mellem det nye gymnastikområde og den eksisterende idrætshal. Langs hallens østlige side er der et trappeområde til træning, udstrækning og ophold. Herfra er der også adgang til fitnesslokale og spinningrum.

I hallens sydlige ende er der to squashbaner og et motorik- og tumlerum, der også kan bruges som minidepot med redskaber til brug i hallen. I det nordøstlige hjørne er der en spejlsal til dans og blødere bevægelsesformer. Spejlsalen kan deles i to, så forskellige aktiviteter kan foregå samtidig.

Idrætten bliver godt supplereret af kulturlivet
Det Legende Hus er udstyret med en kultursal, der huser en række af de funktioner, som kendes fra forsamlingshuse. Derfor etablerede man samtidig et køkken og toiletter i direkte tilknytning til kultursalen.

Et aktivitetsbånd bevæger sig udvendigt omkring Det Legende Hus. Båndet byder på muligheder for løbere, skatere, parkourudøvere og folk, der holder af at styrketræne udendørs.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content