Fondens stemme
Aktiviteter hele året rundt
Det er ikke kun om sommeren, at der er gang i den ved stranden i Tisvildeleje. Derfor mangler der et tidssvarende samlingssted for de mange, vidt forskellige brugergrupper, der alle har det tilfælles, at stranden er udgangspunktet for deres aktiviteter. De eksisterende faciliteter på stranden kan dog ikke møde behovet blandt brugerne. Derfor bliver den gamle hovedtoiletbygning revet ned og på det fundament opføres det savnede støttepunkt for det aktive udeliv.
Blandt brugergrupperne er hesteryttere, mountainbikecyklister, orienteringsløbere, vandrere, gymnaster, yogahold, dykkere, havkajaksejlere og svampeplukkere. Alle efterspørger de det, som støttepunktet for det aktive udeliv kan. Nemlig være et let tilgængeligt mødested med ly for regn og læ for blæst, hvor der er adgang til drikkevand, omklædning, toiletter, opbevaring af cykler og kajakker samt “parkeringsmulighed” for heste. En sidste brugergruppe, der også får glæde af støttepunktet, bliver de “eventmagere”, der står bag fx motions- og sportsbegivenheder og musikfestivaler ved stranden. De får nemlig også glæde af støttepunktet, når der skal holdes styr på de store arrangementer.
Et støttepunkt i naturen
Støttepunktet tager afsæt i de moduler, som blev designet af Primus Arkitekter til Lokale og Anlægsfondens udviklingsprojekt med mindre justerbare faciliteter til udelivet. I Tisvildeleje bliver modulerne sammensat, så støttepunktet indrettes omkring et åbent atriumrum på 80 m². Dette atrium vil skabe læ og være et oplagt sted for fx yogaudøvere i sommerhalvåret.
Omkring det åbne rum bliver der indrettet delvist åbne og helt lukkede rum til cykeldepot, cykelvask, opbevaring til havkajakker, omklædning, toiletter, puslerum, skabe samt to fleksibelt opdelte lokaler til indendørs ophold. I alt et areal på 225 m², bestående af 68 m² isolerede lokaler og 77 m² overdækket udeareal. Med i projektet er også en gangbro over stranden til vandet. Denne afventer endnu godkendelse af myndighederne.
Initiativet til projektet er taget af 8 lokale foreninger; Tisvilde Lokalråd, Tisvilde og omegns Erhvervsforening, Musik i Lejet, Nordtrim, Tisvilde Gymnastikforening, THOK, 51Tisvilde Kunsthus og Sankt Helene’s “Familiekurser med hjerterum”, hvis direktør Stanna Lund Øland er en af initiativtagerne.