Fondens stemme
Naturrum til gavn for udsatte boligområder
Myretuen opføres tæt på de udsatte boligområder Jenumparken og Glarbjergvej. Dermed får ByNaturrummet en ekstra funktion, da det særligt skal virke tiltrækkende på børn, unge og voksne, som kun meget sjældent selv opsøger naturoplevelser. Randers Produktionshøjskole har modtaget støtte til realisering af projektet – et pilotprojekt under Fonden og Friluftsrådets kampagne ’ByNaturrum’.
Formidlingstårn som omdrejningspunkt
Det i alt 240 m² store byggeri får et 10 meter højt tårn i midten, der er skabt som et tværsnit af en myretue. Tårnet får flere trapper og udsigtsreposer, og der etableres et 85 m² formidlingsrum med studienicher og opholdsmøbler. Formidlingsrummet får en åben reol, hvor Myretuens besøgende kan udstille deres egne objekter og fund fra naturområdet. Omkring tårnet anlægges desuden en række trædæk og “myrestier”, som binder området sammen og skaber forbindelser til forskellige aktiviteter og steder i det omkringliggende terræn
Jakob Færch, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:
“Det er et spændende projekt, der samtidig henvender sig til eksisterende brugere af Nordre Fælled i Randers og helt nye brugergrupper blandt beboere i nærområdet, som ikke har for vane at benytte naturen til rekreative og aktive formål.”
I alt koster projektet 3 mio. kr. at etablere. Friluftsrådet støtter med 453.300 kr. fra udlodningsmidler til friluftsliv. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 500.000 kr.
Myretuen er tegnet af arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov og Leth & Gori. Landskabsarkitekt er LIW planning.