Se flere billeder

Billeder fra projektet

Aktivitetsskoven i Middelfart

Aktivitetsskoven bliver udformet som en skov med forskellige broer og lysninger til en lang række aktiviteter for borgere i alle aldre. Samtidig bliver pladsen et opsamlingsanlæg for regnvand i Klimabyen, der er Middelfarts store tiltag med klimaløsninger.

Aktivitetsskoven bliver udformet som en skov med forskellige broer og lysninger til en lang række aktiviteter for borgere i alle aldre. Samtidig bliver pladsen et opsamlingsanlæg for regnvand i Klimabyen, der er Middelfarts store tiltag med klimaløsninger.

Ligesom mange andre steder i landet er Middelfart truet af oversvømmelser ved de pludselige store regnskyl, som det er set i de senere år. I stedet for at løse problemet ved at investere mange millioner i lukkede kloakløsninger, har Middelfart Spildevand A/S sammen med Middelfart Kommune og Realdania udviklet en plan, hvor en stor del af investeringerne i regnvandshåndtering samtidig bliver investeringer i nye rekreative muligheder for byens borgere.

Lokale og Anlægsfonden har flere steder arbejdet med at udvikle idéer til rekreativ udnyttelse af de ellers så kedelige og lukkede tekniske anlæg til håndtering af regnvand. Derfor var det oplagt for fonden at gå med i udviklingen af aktivitetspladsen kaldet ”Aktivitetsskoven” i Middelfart og nu efterfølgende også støtte projektet økonomisk med 4 mio. kr.

Aktivitetsskoven bliver placeret ved kanten af skoven nær Middelfart Stadion. Hele det nye ”skovområde” bliver på 11.000 m² og skal kunne opsamle regnvand fra en del af KlimaByen.

Hverdagsløsninger bliver til aktivitetsrum
Arkitekter og lokale interessenter har sammen med Lokale og Anlægsfonden arbejdet med – og leget med – at gøre hverdagsløsninger til aktivitetselementer. Derfor er broerne, der bliver anlagt henover de områder af parken, der kan blive oversvømmet ved regnskyl, udviklet til at være aktivitetssteder med forskellige kendetegn. Der bliver etableret fire lysninger, som får forskellige muligheder for aktiv udfoldelse og mere roligt ophold.

Der kommer en parkourbro, en trampolinbro, en glide- og rutsjebro, en pælebro, en løbebro med 60 meter sprintbane, en længdespringsbro med sandgrav og en bevægelsesbro med klatring. Broerne vil måle fra 10 til 70 meter i længden og fra tre til syv meter i bredden.

Der kommer en lysning til atletik, en lysning til boldspil på en 30 x 40 meter stor kunstgræsbane, en lysning med vandlegeplads og en lysning til gadeidræt på en parkeringsplads ved Middelfart Stadion, som kun er i brug, når der er kampe og andre begivenheder på stadion.

Aktiviteter til glæde for børnehavebørn, skoleelever og naboer
Mulighederne for aktivitet og ophold i Aktivitetsskoven kommer særligt beboerne i det nærliggende parcelhuskvarter til gode samt den lokale skole, der efter byggeriet af en ny børnehave har manglet faciliteter til idræt. Men Aktivitetsskoven bliver også et gode og en attraktion for alle, der bor i Middelfart. Selv om aktiviteterne virker meget målrettet børn og unge, så er der tænkt særlige løsninger ind, som gør det interessant også for voksne og ældre at benytte området.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content