Se flere billeder

Billeder fra projektet

Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter

Lystrup Svømning har fået et tiltrængt løft. Det gamle svømmeanlæg er belvet udbygget og moderniseret med nye innovative løsninger, der skal imødekomme den store foreningsaktivitet.

Lystrup Svømning har fået et tiltrængt løft. Det gamle svømmeanlæg er belvet udbygget og moderniseret med nye innovative løsninger, der skal imødekomme den store foreningsaktivitet.

Projektet bliver et bud på, hvordan man med foreningsaktiviteten som omdrejningspunkt kan sikre bedre udnyttelse, drift og mangfoldighed i de indendørs vandsportsfaciliteter. En af udfordringerne med det nuværende svømmeanlæg er, at de ikke kan afholde mere end én aktivitet ad gangen i bassinerne. De nye bassiner bliver derfor flerfunktionelle med mulighed for at adaptere til forskellige aktiviteter og brugere.

Anlæggets spændvidde af aktiviteter er stor – der bliver plads til træning på kanten, udstrækning og socialt ophold, og de eksisterende 25-meter bassiner kan bruges til både boldspil, aquafitness og større træningshold. Med de nye rammer vil der også være mulighed for TRI, vandpolo, vanddisco og livredning for børn.

Projekter består af en tilbygning af stueetagen på 1.186 m2 en ny førstesal på 132 m2 og udendørs ankomstområde på 1.600 m2. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 6,5 mio. kr. ud af en samlet projektsum på 33,6 mio. kr. Egenfinansiering udgør 4,5 mio. kr., et kommunalt tilskud 2,7 mio. kr. og anden finansiering 15 mio. kr.

Projektet matcher Lokale og Anlægsfondens indsats for at modernisere eksisterende danske svømmeanlæg og vores forsøg på at udvikle nye og attraktive aktiviteter i vandmiljøet. De design- og driftsmæssige muligheder bliver udfordret i det her projekt, og det er et spændende bud på at skabe markant nye vandaktivitetstilbud i de danske svømme- og vandsportsforeninger både i og på kanten af basinnet.

Vandaktivitetshus for alle.
I fremtiden får både babysvømmere, børn, unge, voksne og ældre helt nye muligheder for at udfolde sig i det våde element, når svømmehallen i Lystrup bliver udvidet og moderniseret med innovative og specialdesignede løsninger til leg, fysisk træning og kropslige oplevelser.

Lystrup Svømning har i mange år arbejdet for stærke og nytænkende foreningstilbud for både børn og voksne, men er presset på optag af flere medlemmer og mangler kapacitet og funktioner i det nuværende anlæg for fortsat at kunne udvikle aktiviteterne og tiltrække nye målgrupper.

Med 115 ugentlige hold og mere end 4.500 medlemmer er Lystrup Svømning en af Danmarks største svømmeklubber.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content