Se flere billeder

Billeder fra projektet

DRØN på skolegården i Skørping Skole

Et nyt aktivitetsområde på Skørping Skole skal give eleverne en aktiv skoledag med helt nye faciliteter til leg og bevægelse.

Et nyt aktivitetsområde på Skørping Skole skal give eleverne en aktiv skoledag med helt nye faciliteter til leg og bevægelse.

Visionen bag Skørping Skoles nye aktivitetsområde er først og fremmest at tilskynde til mere leg og bevægelse blandt særligt skolens ældste elever.

Dette er ikke er blevet mindre aktuelt med de længere skoledage, som skolereformen afføder. Udover at tilgodese skolens elever ønsker skolen desuden at åbne sig for lokalsamfundet og de mange fritidsbrugere i Rold Skov. 

Begge disse aktørgrupper var derfor også en del af projektets planlægningsfase og i det færdige resultat, ses deres inputs bl.a. ved, at der foran skolen er lavet et service-område, hvor skovens mange mountainbikere kan klargøre og vaske deres cykler.

Drøn på skolegården
Formålet med kampagnen Drøn på skolegården er at skabe mere leg og bevægelse i og omkring skolegården – både i og uden for skoletid. Konkret har kampagnen som mål at udvikle og realisere fysiske tiltag i skolegårdene og på skolernes udearealer, som fremmer bevægelse blandt skolernes elever og lokalsamfund. 106 skoler bød ind på at være med, 17 projektet blev yderligere kvalificeret og syv projekter blev realiseret.

Bag Drøn på skolegården står et partnerskab mellem Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse. Realdania og Lokale og Anlægsfonden har støttet udvikling og realisering af de konkrete projekter, og Kræftens Bekæmpelse støtter forskningsdelen. Parterne har samlet afsat 21 mio. kr., og derudover kommer kommunerne med lidt over 10 mio. kr. i egenfinansiering.

Skovloop i landskabet
Det bærende element i Skørping Skoles nye aktivitetsområde er et såkaldt “Skovloop” – en flere hundrede meter lang skovsti, som er udført i hårdt træ og hævet over jorden. Loopet slynger sig smukt rundt i skolegården og ind i den omkransende skov, og undervejs møder eleverne motoriske udfordringer og gode “hæng-ud-steder”.

Rundt om loopet er der anlagt diverse boldspilsbaner, en skatebane og forskellige små “øer”, som inspirerer til fordybelse og ophold i skoven – bl.a. et trætophus og et område med fuglekasser og insekthotel.

Mere viden

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content