Se flere billeder

Billeder fra projektet

Aktivitetsområde i Låsby

I Låsby i Skanderborg Kommune er et nyt område til opsamling af regnvand, samtidig blevet et af landets første aktivitetsområder med stort fokus på udendørs funktionel træning – også kendt som CrossGym.

I Låsby i Skanderborg Kommune er et nyt område til opsamling af regnvand, samtidig blevet et af landets første aktivitetsområder med stort fokus på udendørs funktionel træning - også kendt som CrossGym.

“Blochs grund” i Låsby er omdannet til et parkområde med bassiner til regnvandsopsamling og en række forskellige aktivitetsmuligheder målrettet både meget aktive CrossGym-udøvere og mere afslappet motion og ophold. Området var tidligere et erhvervsområde for virksomheden J.U. Bloch & Søn, der lukkede i 2005.

I Låsby savnede man et fælles udendørs samlingssted, som det ellers kendes fra de fleste byer. I en række år var Blochs grund derfor været stedet, hvor byens fællesskab kunne foregå fx til Skt. Hans bål eller når idrætsforeningens medlemmer skulle være aktive under åben himmel.

Et kreativ løsning på et teknisk anlæg
Problemet med Blochs grund og området omkring grunden var, at det var sårbart overfor de mere hyppige pludselige regnskyl med store mængder vand, der rammer Danmark som følge af klimaforandringerne. Det betyder, at der var stor risiko for oversvømmelser af såvel grunden som de omkringliggende bygninger. Derfor besluttede Skanderborg Kommune, at Blochs grund skulle ændres til et område, der kunne opsamle de stigende mængder regnvand.

Lokale og Anlægsfonden har tidligere taget initiativ til en række projekter, hvor kommunale tekniske anlæg udvikles til også at være rekreative opholdsområder og aktivitetspladser. Derfor blev fonden inviteret med i udviklingen af projektet i Låsby.

Søer, crossfit og udflugtsmål for plejecenteret
Bassinerne i det nye parkområde er udformet som små naturligt udseende søer med bevoksning. Til dagligt vil søerne rumme en mindre mængde vand, som dog kan udvides helt op til 25.000 kubikmeter ved de størst tænkelige regnskyl.

En 700 meter lang sti omkring området vil binde otte aktivitetsområder sammen.

Aktivitetsområderne er udviklet i nært samarbejde med lokale CrossGym-eksperter, hvilket sikrer, at denne kombination af styrke- og konditionstræning vil kunne dyrkes bedst muligt. Det bliver et af landets første eksempler på et aktivitetsområde, der særligt designet til denne voksende motionsform. Der bliver dog også plads til 400 meter asfalteret stiforløb til skateboards og løbehjul. Området vil dog i de tidlige dagtimer finde langt mere rolige brugergrupper, da det også bliver et udflugtsmål for det lokale plejecenter. Eleverne på Låsby Skole vil også jævnligt benytte området til både undervisning og aktivitet.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content