Se flere billeder

Billeder fra projektet

Teen Town i Ulfborg

En helt ny type fleksibel facilitet til idræt og fritid for unge er opført i Ulfborg i Holstebro Kommune. Faciliteten ‘Teen Town’, er et uformelt og uforpligtende mødested til spontane aktiviteter.

En helt ny type fleksibel facilitet til idræt og fritid for unge er opført i Ulfborg i Holstebro Kommune. Faciliteten 'Teen Town', er et uformelt og uforpligtende mødested til spontane aktiviteter.

En undersøgelse blandt 1.005 unge i Holstebro Kommune har vist, at områdets unge savnede deres eget sted at mødes. Et sted som de selv kan bestemme over, og hvor der er mulighed for at deltage i spontane aktiviteter, der ikke føles som en pligt og er en fast del af de unges “ugeskema”.

Løsningen hedder ‘Teen Town’. Byen er anlagt på et tidligere campingområde på 1.200 m² ved siden af Ulfborg Fritidscenter.

Byens forskellige elementer giver de unge mulighed for at være aktive, for at mødes og for selv at have indflydelse på byens infrastruktur. Teen Town er særligt tænkt som et oplagt samlingssted i fritiden for særligt de unge, der ikke er aktive i foreninger.

Pumptrack, sandsport og medievæg
Den store aktivitetsplads fik navnet Teen Square. Her er det muligt at køre på en pumptrackbane, som er en særlig bane til mountainbikere og trickryttere. Der er et parkouranlæg, sandboldareal til beachvolley, beachhåndbold, strandfodbold og strandtennis. Et asfalteret område kan bruges til skateboards, rulleskøjter, tricks på cykler og løbehjul samt streetbasket. Endelig er der også boksebold og trampoliner samt en bålplads og et klatrestativ.

I bygningen Teen Hall er der mulighed for at søge ophold i ly og læ, men også til forskellige aktiviteter. En medievæg gør det muligt at vise film og videooptagelser eller dyrke e-sport. Der bliver plads til café, klatrevæg, basketball og toiletter. Teen Hall har store skydeporte, der giver plads til det tredje element af Teen Hall – nemlig de mobile enheder.

Mobil infrastruktur i evig forandring
Teen Mobile er resultatet af en udviklingsproces, som Lokale og Anlægsfonden i samarbejde med BSAA Arkitekter tidligere har arbejdet med. For første gang er de mobile enheder nu præsenteret i et projekt. Teen Mobile består af forskellige “klodser” med brede hjul, som kan flyttes, hvis to eller tre personer hjælpes ad.

På den måde kan Teen Towns i alt seks mobile enheder flyttes rundt på Teen Square eller ind i Teen Hall. Det giver mulighed for at skabe tilskuerpladser, supplere parkourområdet eller bruges til loungeområder og “hænge-ud”-steder. Bagsiden af elementerne kan bruges som boldmure eller som vægge, hvis de mobile enheder sættes sammen, så der skabes et helt nyt aflukket rum. Teen Mobile enhederne gør det muligt for de unge brugere hele tiden at ændre på infrastrukturen i Teen Town og skabes der eget evigt foranderlige sted.

Konceptet “Teen Town” blev i 2010 lanceret af den tidligere fødevareminister Henrik Høegh, som et tema under Landdistriktsprogrammet, for at sætte fokus på unges aktivitetsmuligheder og evner til at organisere deres egne projekter.

Holstebro Kommune og den lokale aktionsgruppe LAG Holstebro blev dengang udvalgt til at være en Teen Town. Siden gik kommunen og LAG Holstebro sammen med Lokale og Anlægsfonden om at udvikle selve projektet

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content