Se flere billeder

Billeder fra projektet

Spejderhytte i Mariager

DDS-spejdernes hytte, på godt 300 m² i grundplan, ligger i et kuperet terræn, i et naturskønt område uden for Mariager.

DDS-spejdernes hytte, på godt 300 m² i grundplan, ligger i et kuperet terræn, i et naturskønt område uden for Mariager.

I den ene halvdel af huset er der et opvarmet aktivitets-, møde- og fællesrum. Rummet kan deles i tre dele med to foldevægge, og fra disse er der god adgang til de omkringliggende udearealer. 

Husets inde- og udefaciliteter anvendes af flere forskellige brugergrupper. En lokal rollespilsgruppe bruger området omkring spejderhuset samt nogle af husets øvrige faciliteter, og spejderhuset stilles samtidig til rådighed for dagplejemødre og børnehaver i området.

Spejderhyttens funktionelle inddeling
I midten af spejderhytten ligger et uopvarmet atriumrum på knap 90 m². Rummet har et stort glasparti i hver ende, som kan skydes til side og ovenlysvinduer sikrer dagslys i rummet.

Mellem atriumrummet og det opvarmede aktivitetsrum er der fire store skydevægge, der kan stille rummene i funktionel forbindelse med hinanden – alt efter aktivitet og pladsbehov. Rundt om spejderhytten er der et areal med fliser og trædæk, der skaber god forbindelse mellem spejderhytten og udearealet.

Mod nordvest udvider trædækket sig til et godt 100 m² stort og delvist overdækket opholds- og aktivitetsareal. Langs den nordøstlige side af huset ligger to depotrum samt faciliteter til køkken, bad og toilet.

Mod sydvest, hvor trædækket hæver sig halvanden meter over terrænet er der etableret et depotrum for redskaber til udendørs brug.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content