Se flere billeder

Billeder fra projektet

Trailcenter Skanderbrog

Skanderborg får et fantastisk bynært Trailcenter på kanten af Anebjerg Skov. De nye faciliteter kommer til at udgøre en let tilgængelig og rummelig arena for et væld af idrætsaktiviteter i naturen. Her kan alle uanset alder og færdigheder udfolde sig og blive en del af fællesskabet.

Skanderborg får et fantastisk bynært Trailcenter på kanten af Anebjerg Skov. De nye faciliteter kommer til at udgøre en let tilgængelig og rummelig arena for et væld af idrætsaktiviteter i naturen. Her kan alle uanset alder og færdigheder udfolde sig og blive en del af fællesskabet.

To bygningskroppe udgør ét fælles mødested 

Cubo Arkitekter har tegnet et trailcenter, der har sat naturoplevelsen i centrum. Et sted der kan åbnes næsten helt op på dage med godt vejr, og afskærmes mere når vejret viser tænder. Trailcenterets to forskudte bygningskroppe bindes sammen af et overdækket areal, og rundt om hele komplekset skabes en masse attraktive uderum. Under tag byder trailcenteret på både et fleksibelt træningsområde med gummigulv og loftophæng til fx TRX., plads til instruktion og formidling, toiletfaciliteter, depotrum, værkstedsområdet samt en opvarmet ’varmestue’ og dertilhørende tekøkken. I mod syd etableres en integreret MTB-startrampe og en stor opholds- og træningstrappe. I forlængelse af dette område planlægger kommunen og flere brugergrupper anlæggelse af MTB-teknikbane med pumptrack, områder til udetræning og en forhindringsløbbane.

Trailcentret bliver skabt sammen med brugerne

Sammen med CUBO Arkitekter har Skanderborg Kommune gennemført en involverende designproces, hvor de kommende brugere har været helt inde i maskinrummet, og det vil tydeligt afspejles i udformningen af det kommende trailcenter. Brugerne har ønsket at skabe uformelle rammer om uformelle møder på tværs brugergrupper, på et sted der skal være det naturlige udgangspunkt for træning og ophold i naturen.

Projektet er en del af partnerskabsprojektet ”Danske Trailcentre”, hvor DIF, Lokale og Anlægsfonden og 5 kommuner, har udviklet faciliteter, der skal understøtte, at både nuværende og nye brugeres kan mødes i naturen omkring aktivt udeliv.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Bygherres stemme

”Trailcentret kommer til at løfte et i forvejen unikt område, hvor skov og natur møder byen, og hvor det traditionelle foreningsliv møder selvorganiserede idrætsformer som trailløb og mountainbike. Fælleden og trailcenteret kommer til at skabe en særlig helhed, hvor der er rum til både traditionelle hal- og baneidrætter samt for bevægelse i naturen.

Visionen i Skanderborg Kommune hedder ”Mennesker møder mennesker”, og trailcentret er et godt billede på det. Dels er det resultatet af en bred brugerinddragelse og dels bliver det et mødested for motionister i alle aldre”.

Frands Fischer

Borgmester i Skanderborg

Fondens stemme

”Skanderborg Trailcenter er et vigtigt eksempel på et moderne mødested i naturen, hvor den arkitektoniske ide gennemsyres af brugernes ønske om at være i nærkontakt med naturen. Her skal der fortrinsvis bygges uopvarmet, men med mulighed for at skabe ordentlig ly og læ, og det mangler vi i den grad gode eksempler på.Trailcenteret er designet som et tilgængeligt sted hvor alle kan være, og hvor brugerne deler, det synes vi er en både social og økonomisk bæredygtig måde at understøtte fritidslivet på”

Jens Øyås Møller

udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden
Tidligere
Næste
Skip to content