Se flere billeder

Billeder fra projektet

Den Ny Maltfabrik i Ebeltoft

Kulturhuset ‘Den ny Maltfabrik’ rummer et spændende kultur – og foreningsliv. Der er blevet etableret en scene, udstillingsrum, et nyt bibliotek, et lokalmuseum, faciliteter til ungdomskultur, en café, et mikrobryggeri samt kontorer til private kreative erhverv.

Kulturhuset 'Den ny Maltfabrik' rummer et spændende kultur - og foreningsliv. Der er blevet etableret en scene, udstillingsrum, et nyt bibliotek, et lokalmuseum, faciliteter til ungdomskultur, en café, et mikrobryggeri samt kontorer til private kreative erhverv.

På en bakke i udkanten af Ebeltoft troner den røde borglignende tidligere maltfabrik, som lokale kræfter arbejdede hårdt på at omdanne til et førsteklasses kulturhus. Bygningerne, der indgår i fabrikskomplekset, blev købt i 2012 af en erhvervsdrivende fond, der stod bag den ambitiøse omdannelse. 

Maltfabrikken er åbnet for en række kulturelle begivenheder som fx da Danmarks Radios Big Band besøgte stedet til en koncert med den amerikanske jazzstjerne Patti Austin. Maltfabrikken blev netop valgt til koncerten, fordi big bandet ønskede at optræde i rå og spændende omgivelser.

Omdannelsen af S.B. Lundbergs maltfabrik er et fantastisk bud på omdannelsen af noget ‘gammel’ til noget helt nyt og tidssvarende. Arkitektkonkurrencen blev i oktober 2016 vundet af Praksis Arkitekter i et team, der også består af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Midtconsult Rådgivende Ingeniører, Billedkunstner Morten Skovmand samt VMB Arkitekter v. restaureringsarkitekt Mette Viuf Larsen.

Scene, øvelokaler, mikrobryggeri og kreative erhverv

I dag består maltfabrikken af fire bygninger og to udearealer. Det er dette område, arkitekterne i den kommende konkurrence skal lade sig udfordre af.

Hovedbygningen er et fem etager højt pakhus på 1.400 m². Hovedbygningen er den ældste del af det gamle fabriksområde. Planen er at hovedbygningen i fremtiden skal rumme tekstildesignerhverv, mødefaciliteter for alle brugerne af maltfabrikken, udstillingsrum og plads til forskellige skiftende events.

‘Spiresalen’ fra 1895 er på 1.200 m² og forventes revet ned til fordel for etableringen af en helt ny bygning, der skal huse et moderne bibliotek og lokalmuseum, som skal drives af Syddjurs Kommune. I ‘Spireloftet’, opført i 1952 som en fire etager høj bygning på 520 m², bliver der plads til kreative virksomheder og forskellige depoter.

‘Maltlageret’ blev opført i 1946 og er på 1.200 m² fordelt på tre etager. Det er her, at selve kulturhuset skal placeres med rum til scene, øvelokaler, værksteder, café og mikrobryggeri.

Tag en tur i Maltfabrikken

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content