Kultur og kvalitet i børnehøjde

Lokale og Anlægsfonden har netop fået lavet evalueringen “Kultur og kvalitet i børnehøjde”. En evaluering der samler indsigter på tværs af arkitekter, brugere, ledere og medarbejdere af to børnekulturhuse.

For snart 20 år siden igangsatte Lokale og Anlægsfonden initiativet ‘Arkitektur i børnehøjde’. Med Nicolai for børn og Børnekulturhus Ama’r blev der skabt to unikke steder med kultur, kunst og kreativitet som omdrejningspunkt og på børnenes præmisser. 

De to børnekulturhuse er nu blevet evalueret og i materialet kan du få inspiration og indsigter samt en masse gode råd til, hvad der er vigtigt, når man bygger kulturfaciliteter til børn.

Evalueringen har haft fokus på samspillet mellem de fysiske rammer, arkitekturen, indretningen af rum og aktivitet og brug. For hvad betyder det i praksis at skabe kultur og kvalitet i øjenhøjde med børnene, og hvad betyder det for børnene, at de møder kulturen og kunsten i nogle helt særlige rammer, der er skabt til deres behov og ud fra deres drømme, ønsker og idéer?

Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden giver en introduktion til evalueringen her:

Skip to content