Cykelhuset – et fælles mødested for cyklister


Langt de fleste cykelmotionister er selvorganiserede, men antallet af medlemmer af cykelklubberne er stigende. Men modsat fx medlemmer i boldklubber og andre idrætsforeninger, har cyklister ikke tradition for at mødes i et rigtigt klubhus – og slet ikke på tværs af cykeldiscipliner.Den manglende fællesskabstradition vil Lokale og Anlægsfonden medvirke til at udfordre. Fonden introducerer derfor et mødested, hvor forskellige aktiviteter i forbindelse med udøvelsen af cyklisternes idrætsgrene kan udfoldes.

Mødestedet har fået navnet “Cykelhuset”. I Cykelhuset kan cyklister samles og rengøre kæder og gear, pumpe dæk, hjælpes ad med at fikse cyklerne i et åbent værksted eller bare hænge ud sammen og se en etape af Tour de France.

Lokale og Anlægsfonden har sammen med NORD Architects udarbejdet et forslag til, hvordan Cykelhuset kan se ud. Forslaget tager udgangspunkt i en bygning, der også kan bruges aktivt til det, det hele handler om – nemlig cykling.

Cykelhuset, som NORD Architects ser det, præsenteres i et nyt idékatalog fra Fonden, der kan downloades gratis. Cykelhuset vises i to udgaver. En mindre udgave på 500 m², der kan indrettes på forskellige måder og nemt placeres i forskellige sammenhænge, og en større udgave til placering på større områder. 

Cykelhuset kan udformes på andre måder, og Fonden hører gerne fra bygherrer, der er interesserede i at opføre det første eksempelprojekt, der kan skabe fællesskab omkring de mange former for cykling. Enten med udgangspunkt i NORD Architects forslag eller i et helt andre udgaver.

Skip to content