Hvad siger pigerne selv?

Læs undersøgelsen “Pigers Idrætsdeltagelse” og se videoerne fra ByX, hvor piger selv fortæller, hvad de oplever af kvaliteter og barrierer i deres idrætsliv.

Hvorfor er der så mange piger, der ikke går til idræt? Syddansk Universitet har set nærmere på problemet i en undersøgelse om pigers idrætsdeltagelse. Af undersøgelsen fremgår det, at danske børn og unge dyrker mere idræt end deres jævnaldrende i de fleste andre lande i verden. Men danske piger dyrker fra 10-12 års alderen mindre idræt end drengene, og teenagepigerne er den eneste befolkningsgruppe, der i dag dyrker mindre idræt end de gjorde for 20 år siden.

Undersøgelsen viser dog også, at når pigerne er blevet til voksne kvinder, dyrker de lige så meget idræt som mændene. Men de er fortsat mindre aktive i foreningsidræt, end da, de var børn og unge. 

By X ungepanel om kvaliteter i idrætsfaciliteter

By X Inddragelsesteamet i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune, har samlet et ungepanel med piger og unge kvinder fra henholdsvis Nørrebro og Ørestad i København. Her fortæller de til By X, om det, de opfatter som kvaliteter i faciliteter til idræt og bevægelse.

By X ungepanel om barrierer for idrætsdeltagelse 

By X Inddragelsesteamet i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune har samlet et ungepanel med piger og unge kvinder fra henholdsvis Nørrebro og Ørestad i København. I denne film fortæller de til By X, om det de opfatter som barrierer for deres idrætsdeltagelse.

Udforsk dette tema

Skip to content