BÆREDYGTIG BELYSNING

Bliv klogere på god belysning, hvordan mennesker påvirkes af lys og vigtigst af alt, hvordan man tænker bæredygtigt, når det kommer til kunstig belysning af udearealer i vores byrum og til idrætsbrug.

Hvordan sikrer vi, at kommuner og anlæg tænker bæredygtigt, når de etablerer ny belysning?

god og bæredygtig belysning overhovedet?

Og hvad findes der af produkter, som reducerer lysforurening og samtidig sætter en stopper for fx naboklager?

Disse spørgsmål er udgangspunktet for et webinar den 7. januar 2021 fra kl. 14.00-15.30, som Lokale & Anlægsfonden har arrangeret sammen med Kommunernes Landsforening, IFFD og IAKS Nordic.

Vi får besøg af en lysdesigner, en lys-antropolog og en ekspert i løsninger.

Franziska Holmsted fra Light Bureau gør os klogere på indretning og design af byrum og bynatur med smukke, holdbare og funktionelle lys-løsninger.

Lektor i antropologi Mikkel Bille deler ud af sin store viden om lysets indvirken på mennesker, hvordan det opleves vidt forskelligt og påvirker den måde, vi bruger byerne.

Til sidst gør GATE21 os klogere på nyeste teknologier, digitale løsninger og muligheder for at forbedre lysforhold, spare stort på energiforbrug og generelt dreje udviklingen i en mere bæredygtig retning.

PROGRAM

  • 14.00 Introduktion og Velkomst
  • 14.05 Hvordan bruger vi belysning i vores byrum/natur? Set fra en lysdesigners perspektiv – Franziska Holmsted, Senior Lighting Designer, M.A., Light Bureau
  • 14.30 I lyset af byens stemninger –Hvordan lyset forstås og opleves, og hvorledes det påvirker måden byen bruges. Med eksempler fra København — Antropolog Mikkel Bille, Lektor, Ph.D, Institut for Mennesker & Teknologi, RUC
  • 14.55 Hvad er den nyeste belysningsteknologi? – Og hvad har vi i vente? – Jens Hammer, Teknologisk chef, DOLL Living Lab (Danish Outdoor Lighting Lab), GATE 21
  • 15.20 Spørgsmål og debat 

TILMELDING via dette link.

Når du er tilmeldt, modtager du et nyt link, som skal bruges for at tilgå selve webinaret på dagen.

Når du er tilmeldt, modtager du et nyt link, som skal bruges for at tilgå selve webinaret på dagen.

Udforsk dette tema

Skip to content