Stor interesse for arkitektkonkurrence på Maritimt Center Frederikssund


Pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune
Mandag den 17. april 2023


Interessen for at blive en del af arkitektkonkurrencen for Maritimt Center Frederikssund har været stor. Og ikke alene har der været mange ansøgere, men kvaliteten af ansøgerfeltet har været højt.

Borgmester Tina Tving Stauning (A), som også er en del af konkurrencens dommerkomite, er begejstret for den store interesse for konkurrencen.

– Der ligger flere års arbejde, både hos foreningerne og politisk i udvalg og byråd, bag dette visionære konkurrenceprogram. Derfor glæder det mig at se, at interessen og kvaliteten af de konkurrerende arkitektteams er stor – det vidner om, at andre end os selv kan se projektets store potentiale som et fyrtårnsprojekt for fremtidens lystbådehavn, siger borgmester Tina Tving Stauning.

Ud af et felt på 15 stærke ansøgere er fem teams blevet prækvalificeret. De udvalgte teams er valgt på baggrund af deres kompetencer og referenceprojekter inden for maritime projekter, forenings-, aktivitets- og kulturhuse. Opgavens størrelse og kompleksitet stiller krav til, at de konkurrerende teams stiller med stærke kompetencer indenfor både bygningsarkitektur, landskabsarkitektur og solid ingeniørfaglig ekspertise i havnefaciliteter. De teams som er udvalgt til at deltage i konkurrencen, er i vilkårlig rækkefølge:

  • Cubo Arkitekter
  • Open Platform
  • JAJA Arkitekter
  • Sweco Danmark
  • 3XN

Arkitektfirmaerne skal kæmpe om at tegne og visualiserer fremtidens Maritimt Center og lystbådehavnsområde på baggrund af et konkurrenceprogram, der hviler på fire hovedvisioner:

  1. Nytænkende maritime faciliteter
  2. En åben havn for alle
  3. Byrummet ned til vandet
  4. En moderne og bæredygtig havn

Udvalgsformand for Unge, fritid og idræt, Niels Martin Viuff (C), bruger selv meget af sin fritid på fjorden og i de mange danske havne, og derfor betyder realiseringen af Maritimt Center projektet meget for ham.

– Jeg har sejlet i mine ferier i det meste af Danmark i mere end 20 år. Når havneområderne lykkes med at forny sig og være relevante for borgerne, de maritime brugere og turisterne, så skaber det vækst og sammenhængskraft i området. Dette enorme potentiale kan de fire visioner realisere, så Frederikssund for alvor gør fjorden til en del af byen og kommunens borgeres rekreative og sociale attraktion, siger Niels Martin Viuff.

Projektet Maritimt Center har modtaget en fondsbevilling fra Lokale- og Anlægsfonden på 15 millioner kroner. Derfor er der også glæde hos dem over den store interesse for at deltage i arkitektkonkurrencen.

– Vi er begejstrede for det høje faglige niveau hos alle ansøgende teams. Med de fem udvalgte teams tegner det meget lovende for konkurrencen. De fem teams repræsenterer en variation i tilgang til bygningsarkitektur, landskabsarkitektur og bæredygtighed. Vi forventer at få nogle meget kvalificerede bud på transformationen af landarealer og bygninger i Frederikssund Lystbådehavn, så vi i august måned står med et unikt vinderforslag for Frederikssund Maritime Center, siger Jakob Færch, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Arkitektkonkurrencen skydes i gang nu og vinderen offentliggøres i august 2023.

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content