Fremtidens gymnastiksal står nu klar på Vestfyn


Fjelsted Harndrup Skole på Vestfyn markerer en ny æra for lokalsamfundet med indvielsen af deres nye og moderniserede gymnastiksal. Moderniseringen giver ikke kun skolen, men også byens borgere et nyt samlingspunkt, der opfylder nutidige bevægelsesbehov.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt
Fredag den 5. april 2024

I landsbyen Fjelsted-Harndrup på Vestfyn spiller den lokale folkeskole en vigtig rolle for byens 616 indbyggere. Folkeskolen er nemlig mere end en skole – den fungerer som et lokalt mødested for byens borgere. Fredag den 5. april 2024 er derfor en milepæl for byen, hvor Fjelsted Harndrup Skole officielt åbner dørene til deres ombyggede gymnastiksal.

Projektet er en del af kampagnen “Gamle Gymnastiksale – Nye Muligheder”, og er den første gymnastiksal der står færdig. Kampagnen er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Middelfart Kommune.

“Vores ambition med kampagnen har været at revitalisere en håndfuld danske gymnastiksale, og her på Fjelsted Harndrup Skole er det lykkedes. Gymnastiksalen er blevet moderniseret, så den ikke kun rummer bevægelse og aktiviteter, men også bliver et mødested for både faglige og sociale aktiviteter,” siger Line Rude på vegne af partnerskabet – Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt og fortsætter:

”Projektet viser, hvor store forandringer man kan lave for et relativt beskedent moderniseringsbudget og hvor givende det er at have den brede involvering med i processen i form af skolens lærere, elever og lokale foreninger når man vil omdanne en sal til et både fagligt og socialt mødested.”

En moderne gymnastiksal

Gymnastiksalen på Fjelsted Harndrup Skole rummer ikke kun en modernisering af de fysiske faciliteter, men også et fornyet fokus på bevægelse, aktivitet og fællesskab i lokalsamfundet. Moderniseringen af salen er et skridt i retning af at udnytte potentialet i landets mange gymnastiksale og skabe rum, der ikke kun tilbyder bevægelse, men også sociale og kulturelle arrangementer for lokalsamfundet.

Den nye gymnastiksal har fokus på at imødekomme skolens behov for undervisning og fremme bevægelsesglæden blandt eleverne. Samtidig fungerer salen som et aktivitetscenter i løbet af dagen og som et samlingssted for lokale idrætsforeninger og ventende forældre til idrætsaktive børn om eftermiddagen.

Fakta

Kampagnen “Gamle Gymnastiksale – Nye Muligheder” blev igangsat i 2020 af Lokale og Anlægsfonden, Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund, og har til formål at forbedre kvaliteten af en række folkeskolers gymnastiksale landet over. Initiativet har også fokus på at fremme en kulturændring omkring brugen af gymnastiksale landet over med fokus på bæredygtighed, udnyttelse af kapacitet og sammenhæng mellem skole og fritidstilbud.

Fjelsted Harndrup Skoles gymnastiksal er støttet af Lokale og Anlægsfonden og Middelfart Kommune. Bygherre er Middelfart Kommune, og projektet er tegnet af AI Arkitekter & Ingeniører.

Kontakt

Line Rude, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, tlf. 32545896, lr@loa-fonden.dk
Casper Lindemann, PA-konsulent, DIF Public Affairs & Samfundsindsatser, tlf. 40352987, cli@dif.dk
Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt, tlf. 22871376, toh@skoleidraet.dk

Læs mere om kampagnen her og hent videnskataloget om gymnastiksale her

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content