Fem nybyggede og originale ’søpindsvin’ er klar til brug i Tarup-Davinde.


Drømmer du om en overnatning på en helt ny måde, er der garanti for at opleve netop det, hvis valget falder på de helt nye shelters i LANDSBYEN i Tarup-Davinde.

Pressemeddelelse fra Odense Kommune
Onsdag 24. maj 2023

Her står i alt fem nybyggede shelters klar til at blive indtaget af publikum.

Gode funktioner og sanselighed
– Vi ville gerne lave shelters, der havde gode funktioner og som samtidig kunne pirre sanserne og give publikum en kunstoplevelse ude i vores område, fortæller direktør i Tarup-Davinde I/S John Juul Henriksen og fortsætter:
– Ud fra det opstod ideen om at udskrive en kunstkonkurrence, og få undersøgt hvordan en shelterlandsby også kan tage ud.

Projektet er realiseret i samarbejde med Statens Kunstfond og Lokale og Anlægsfonden:
– I Statens Kunstfond har vi et erklæret mål om at støtte ambitiøs og original kunst, der har fokus på at skabe nye forbindelser og fællesskaber, der retter sig mod den enkelte, mod samfundet og mod vores tilgang til den jord, vi bor på. Det mål synes jeg i den grad, det nye kunstværk i Tarup-Davinde opfylder. Kunstværket forbinder fortid, nutid og fremtid i et helstøbt greb, der rummer stærke sanselige oplevelser og giver anledning til at sætte fantasien løs og skabe et væld af fortællinger, siger Jeannette Ehlers, udvalgsleder i Statens Kunstfond.

Udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden Jens Øyås Møller glæder sig også over det nye tilbud:
– Danskerne søger i stigende grad ud i naturen og overnatning i shelters er blevet uhyre populært. Tarup-Davindes nye shelters viser en forfriskende leg med funktionel kunst i naturen, og der er garanti for en helt unik friluftsoplevelse, når man som bruger mærke samspillet mellem kunst og natur på egen krop, siger han.

Inspiration fra søpindsvin
De fem shelters er formgivet og opført af N55/ion Sørvin og Anne Romme og inspiration er hentet i grusgravene, fortæller Ion Sørvin, der foruden at have designet dem, også selv har stået for opførelsen:
– Ved at lære af naturen, kan vi spare materialer og bygge på nye måder. Formen på vores fem shelters er inspireret af forstenede søpindsvin, der er fundet her i Tarup-Davindes grusgrave, fortæller han.

Foruden den særlige formgivning, vil de desuden opleves helt forskellige, når man opholder sig i dem, fortsætter Ion Sørvin:
– Hvert shelter har fået sin egen vinduesfarve, og er formet i hvert sit mønster. Når du går indenfor, ser du derfor pludselig verden i andre nuancer. Både landskabet, himlen og naturen. 

Flere nye naturoplevelser på vej
Foruden de fem shelters, er her også etableret en ’Tingplads’ med eget ’amfiteater’ integreret i landskabet, bålpladser og borde/bænkesæt.

Der er plads til seks overnattende voksne i hvert shelter, der bookes via tarupdavinde.dk

Naturområdet i Tarup-Davinde er i fuld forandring og vil til efteråret stå færdigt med et nyt fælles mødested, en 15 kilometer lang vandrerute og en række nye formidlingstiltag rundt i de gamle grusgrave.
Shelterlandsbyen er projektets første færdige del-resultat.

Indvielsen af shelterpladsen foregår onsdag 24. maj 15.30 – 16.30 på Rolighedsvej 128, 5220 Odense.

Kontaktinfo
Direktør i Tarup-Davinde I/S
John Juul Henriksen
4026 2730
jjhe@odense.dk

Lokale og Anlægsfonden
Udviklingskonsulent Jens Øyås Møller
3175 9486
jm@loa-fonden.dk

N55
Ion Sørvin
2066 4089
n55@n55.dk

Shelterlandsbyen er etableret med støtte fra:
Statens Kunstfond
Lokale og Anlægsfonden
Nordea-fonden
Faaborg-Midtfyn Kommune
Odense Kommune

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content