Klimavenligt mødested for vandsport indvies

Roere, kano- og kajaksejlere og dykkere kan glæde sig til at få et moderniseret og klimavenligt mødested. Søsporten på Lystbådehavnen er blevet renoveret med fokus på energioptimering og klimavenlighed. Huset indvies på lørdag kl. 13.

Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune
Dato 12.1.2023

Når roere og dykkere på lørdag kan indvie deres nyrenoverede klubhus, Søsporten, er det et klimavenligt hus med genbrugte materialer og energioptimering.

Det nye Søsporten er et godt eksempel på, hvordan vi skal tænke klima ind i alt, hvad vi gør. Det er ikke alene en modernisering af et historisk byggeri på havnen, der giver vandsporten fantastiske forhold og muligheder for fællesskaber. Det er også et byggeri, der kan inspirere andre til, hvordan man kan arbejde med klima, genbrug og energibesparelser i byggeriet,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Med Søsporten får Aarhus Roklub, Aarhus Kano og Kajakklub og Sportsdykkerklubben Kvak nye lokaler til at samles og dyrke deres aktiviteter. Det gamle byggeri var fra 1936 og i dårlig stand. Derfor besluttede Aarhus Byråd i 2019, at den ikoniske bygning skulle renoveres og moderniseres.

Søsporten er blevet energioptimeret med isolering og udskiftning af installationer. Samtidig er bygningen istandsat med klimavenligt materiale med et lavt CO2-tryk og med fokus på at genanvende så meget som muligt. Alt fra mursten til fliser er genbrugt i byggeriet eller foræret væk til andre borgere med byggeprojekter. Der har bl.a. været opstillet en container, hvor borgere kunne hente materialer til egne projekter. Søsporten skal fungere som inspiration til andre til, hvordan man kan modernisere bæredygtigt.

Søsporten er et af de ældste byggerier på Lystbådehavnen, og den er arkitektonisk speciel med sit funkis-look, som er bevaret. I byggeriet har der også været fokus på, at faciliteterne skal være fælles for de tre foreninger og fleksible, så brugerne kan bruge huset, når det passer.

Renoveringen af Søsporten begyndte i 2021, og den er nu klar til at blive taget i brug. Foran klubhuset er der desuden et område, hvor alle kan være og nyde livet på Lystbådehavnen.

Projektet har kostet ca. 22 millioner kroner og er udført med tilskud på tre millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden.

Der er reception for Søsporten lørdag den 14. januar kl. 13, Hjortholmsvej 2B, 8000 Aarhus Ø. Der vil være taler fra rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, foreningerne og kunstneren. Alle er velkomne.

For yderligere oplysninger kontakt:
– Presse- og kommunikationschef Michael Jaap på telefon 40 22 87 99.

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content