'Mindre' projekter juni 2020

I juni bevilligede Lokale og Anlægsfonden 2.932.550 kr. til i alt 19 spændende ‘mindre projekter’. Læs om nogle af dem herunder.

Et grønt samlingssted, Hjørring

Vejby Kulturhus søger om støtte til tilbygning og etablering af energirigtigt fælleskøkken på 18 m2, med udgang til de tilhørende haver, så man let kan tilgå og anvende de lokalt dyrkede råvarer i madlavningen.
Den gamle skole, som er omdannet til Kulturhus, har gennem generationer været et samlingssted i lokalområdet. Hele huset summer af liv og aktivitet året rundt, men de nye køkkenfaciliteter vil sætte endnu mere gang i fælles madlavning og fællesspisning i huset nyrenoverede store sal eller under åben himmel, når vejret er til det. Projektets er udviklet med fokus på FN verdensmål i forhold til miljø- og klimarigtige løsninger. Udover de brugergrupper, som allerede er tilknyttet huset, inddrages desuden omkringliggende foreninger, og der tilbydes overnatning i shelter med mulighed for adgang til toilet og køkkenfaciliteter for b. la. cykelturister og andre interesserede.

Projekt i alt           1.446.200 kr.                                  Bevilliget beløb 200.000 kr.

Uderum for flere generationer, Qeqqata, Grønland

Qeqqata Kommune, Grønland søger støtte til et sundheds- og fællesskabsfremmende udeområde ved Niviarsiaq, ældreboliger. Området skal tilbyde flere faciliteter for en bred brugergruppe med udgangspunkt i den grønlandske kultur og natur.

Tilgængelighed for kørestolsbrugere, barnevognførere er indarbejdet, som gør det kuperede terræn lettere at færdes i. Udeområdet består af et afslapnings- og rekreativtsområde med hytte 4 x 6 m  (Naturtræ og robinestolper, bålsted samt bord/bænke, tørreskure til fisk – et socialt tilberednings- og læringsområde for alle generationer, fitness-område opdelt i zoner med balanceredskaber i natur-materialer, udendørs træningsredskaber opdelt udfra formåen  (grov-/finmotorisk og belastningsgradueret), så både børn som ældre kan benytte dem. Der er findes allerede én rampe med kikkert monteret og rettet mod naturen. Her tilføjes et rekreativt område til kulturelle aktiviteter, som lægger op til historiefortællinger om oplevelser og livsstil gennem tiden. Der bygges en allunaariartarfik (en speciel udspændt skindrem mellem to pæle), hvor der kan trænes balance- og kajakøvelser. Redskabet er inspireret af inuit games hvor traditionelle grønlandske færdigheder udøves.
Området bliver også et støttepunkt for aktiviteter i det omkringliggende fjeld til udflugt, ud-forskning, leg og bevægelse.Projektet er et produkt af 4 co-design workshops, hvor en gruppe ældre har deltaget fra idégenereringsfasen til det endelige projektforslag. De ældres ønske om adgang til naturen, hyttelivet, samling med familien og muligheden for mere bevægelse indfries med dette projekt.

Projekt i alt           600.000 kr.                                    Bevilliget beløb 200.000 kr.

 

Langå Kulturhus, Fælleskøkken, Randers

Foreningen Langå Kulturhus ønsker at omdanne det tidligere rådhus til et kulturhus, der kan styrke fællesskabet mellem generationer med et aktivt kulturliv og flere aktivitetstilbud for børn, unge og voksne. Det sker ved nyopførelse af en multisal og et nyt, stort køkken til fælles madlavning, som skal anvendes i forbindelse med fællesspisninger og andre sociale arrangementer for unge og gamle i lokalsamfundet.

Der forventes stigende tilgang af flere andre brugergrupper i forbindelse med etableringen af det nye fælleskøkken, som der søges støtte til. Nuværende brugere af huset tæller: Venligboerene , Langå Koncert forening, Yoga klubben, Pensionist foreningen, LOF, torsdagsklubben samt mange andre.

Randers Kommune støtter op om kulturhuset og organisationen bag og ser det som et stærkt aktiv i lokalområdet og garanterer for driftsmæssige forhold

Projekt i alt           752.200 kr.                                      Bevilliget beløb 200.000 kr.
Læs alle bevillingerne her

Skip to content