Friheden

I Nykøbing Falster skal projektet Friheden skabe større sammenhængskraft mellem boligområdet Lindholm og den resterende by. Lokale og Anlægsfonden har været på projektbesøg og tale med folkene bag Friheden.

Torsdag den 1. juli 2021 

Det almennyttige boligområde Lindholm ligger i bydelen Østerbro og er Nykøbing Falsters mest udsatte boligområde. Området består af en række boligblokke som tilhører 3 forskellige boligforeninger der i alt huser 1550 beboere.
Friheden er en del af kampagnen Fælles Rum, hvor fire projekter i fire forskellige boligområder i Danmark, arbejder for at skabe sammenhængskraft og social balance i byerne på tværs af boligkvarter, økonomi og social baggrund.

Bæredygtig bydel
Visionen er, at bydelen Østerbro på sigt udvikler sig til at blive en bæredygtig bydel i Nykøbing Falster. En bydel som viser hvordan man kan arbejde med dobbeltudnyttelse af gode udendørsrum til både skolebørn, beboere fra det udsatte område samt den øvrige by.

Hør Casper Henriksen, Afdelingsleder i Myndighed Guldborgsund Kommune fortælle om hvordan kommunen ser projektet

Skolen som lokalt mødested
Skolen har en central rolle i dette projekt fordi de grønne arealer der skal udvikles grænser op til skolen og til dagligt bruges flittigt i idrætstimerne samt en række andre fag. Hør hvad Carsten Pedersen, Skoleleder på Østerbroskolen, siger om projektet.

En grøn oase for mange
Astrid Rifbjerg de Thurah fortæller her om hvordan arkitekterne har arbejdet med brugerinddragelse i projektet.

Det er Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue der har tegnet Friheden. Anlægssummen er på 10.000.000 kroner, bevilling er 5.000.000 kroner. Bygherre er Guldborgsund Kommune.

Skip to content