Sdr. Bork Forsamlingshus

Huset er tænkt som en udvidelse af privatboligens dagligstue. Brugerne oplever, at det efter ombygningen er blevet mere fleksibelt, åbent og forbundet.

Fokus for ombygningen: En tilføjelse af nye funktioner og aktivitetstilbud

Forsamlingshusets aktiviteter og funktioner

Otte faste ugentlige aktiviteter fordeler sig på ugens fem hverdage og foregår i alle forsamlingshusets rum, som med få mobile møbler indbyder til, at forskellige aktiviteter kan ske i samme rum.

Når man ankommer til forsamlingshuset, træder man ind i Vinterhaven, der er centralt samlingspunkt for både børn og voksne brugere af huset – konfirmander kommer bl.a. til spisning en gang i ugen. 

Efter ombygningen har huset fået en stor, multifunktionel sal med lysindfald. Her mødes ældre og unge fra lokalområdet til aktiviteter som juletræsfest, fællesspisning, yoga og gymnastik, og husets seniorklub holder til. Yoga er en ny aktivitet i huset, som tiltrækker mange nye brugere. Gulvvarme og lysindfaldet gør rummet ideelt til yoga.

Mange brugere fremhæver, at især køkkenet er blevet større og mere funktionelt efter ombygning. I den tilhørende cafe samles revyholdet hver onsdag, og der er fællesspisning. Flere brugere har desuden nøglekort, så de selv kan arrangere middagsselskaber.

Kreaværkstedet bliver brugt af ældre, som hver torsdag mødes for at male, sy og brodere. Piger i 10-11-års alderen fra den lokale skole mødes også for at lære og sy.

Sdr. Bork Forsamlingshus 

Udforsk dette tema

Skip to content