Børnenes Madhus

Lyst, åbent, industrielt og fleksibelt.

Børnenes Madhus er en del af Københavns Madhus, som er erhvervsdrivende almennyttig fond, som arbejder med mad og måltider. 

Børnenes Madhus ligger i Kødbyen i København V og bliver mest brugt til kurser i madlavning for børn og unge. Engang var der slagtehus i lokalerne, men nu er der inspirerende undervisningslokaler. Lokalerne adskiller sig betydeligt fra almindelige undervisningskøkkener. Det klassiske skolekøkken er inddelt i 3-5 områder, som hver minder om et almindeligt husholdningskøkken. Tanken er, at det skal være nemt at oversætte aktiviteterne I skolekøkkenet til køkkenet i hjemmet. Men Børnenes Madhus er i langt højere grad indrettet som et professionelt produktionskøkken. Ud over at børnene kan føle sig som kokke i et restaurationskøkken, giver køkkenets design og indretning nogle fordele, som vi gerne vil fremhæve og bruge til inspiration.

Åbenhed

I Børnenes Madhus er der ingen lukkede skabe og skuffer. Køkkenredskaberne står på åbne hylder, hvilket gør at det er nemt at finde de forskellige redskaber, og mindst lige så vigtigt, intuitivt at ligge dem på plads det rigtige sted igen. I klassiske skolekøkkener er det tit svært at finde køkkenredskaberne, og de fleste redskaber ender med at blive kastet ind i de skabe, der er tættest på opvasken, frem for på de rigtige pladser.

Lys

Børnenes Madhus har store glasfacader i to ydervægge, samt en skillevæg midt i rummet bestående af glas. Det gør, at køkkenet er lyst og ikke føles trangt, selv når der er mange mennesker. Det gør også, at køkkenet er nemt at finde, og forbipasserende drages til aktiviteterne.

Industrielt design

Køkkenet er indrettet med elementer fra de professionelle køkkener. Borde og hylder er af rustfri stål, og gulve og vægge er beklædt med klinker. Der er fald i gulvet, som fører vand til afløbene, og der er professionelle ovne, røremaskiner mv.

Fleksibilitet

Arbejdsbordene i køkkenet er på hjul og kan hæves og sænkes. Det gør, at køkkenet kan indrettes på flere forskellige måder. Bordene kan tilpasses store og små arbejdsgrupper, indbyde til samarbejde eller afskærme og indbyde til selvstændig fordybelse. Bordene kan også laves om til spiseborde (der er taburetter til formålet). Igen kan man enten lave et stort langbord eller man kan spise i små grupper.

… der mangler altid plads i et køkken

Selvom Børnenes Madhus er virkelig godt indrettet, kunne de godt bruge mere plads til opbevaring tørvarer og diverse udstyr.

Udforsk dette tema

Skip to content