Teateret ‘Sort/Hvid’ (tidligere Caféteateret) havde indtil 2014 hjemme i Skindergade. Efter at denne bygning brændte, valgte ejendommens ejer ikke at forlænge kontrakten med Sort/Hvid, der dermed stod uden eget teater til de ca. 250 årlige arrangementer, som Sort/Hvid står bag. Kun ca. 100 er egentlige teaterforestillinger.
Teatrets arrangementerne tager afsæt i kulturelle og samfundsrelevante forhold, der bl.a. retter sig mod danskere med anden etnisk baggrund, unge med alle mulige baggrunde, iværksættere, familieoplevelser og generelt borgere, der engagerer sig i kultur, kunst og samfund.
Der er tale om en enkel og tidløs indretning med høje skydedøre og vægpaneler med perforerede pulverlakerede stålbeklædning. I alt er der ombygget 606 m².
Fredet slagtehal omdannet i samarbejde mellem MLRP og Kulturarvsstyrelsen
Slagtehallen er fredet og arkitekterne fra MRLP har derfor været i tæt kontakt med Kulturarvsstyrelsen om, hvad der må forandres ved bygningen. Arkitekternes har derfor gjort et stort arbejde med at fremhæve og respektere den oprindelige bygnings kvaliteter – samtidig med, at der er skabt et moderne teater og kulturhus med et helt særligt udtryk.
Mellem Den Hvide Kødby og Den Brune Kødby i København finder man Den Grå Kødby. Et område, der endnu ikke har været underlagt den samme byudvikling som den øvrige Kødby. Det er i dette område, at teateret Sort/Hvid nu skal etablere et enestående nyt teaterbyggeri i en fredet slagtehal.
Det bliver i det område, der indtil nu mest er kendt som parkeringsplads for mange af hovedstadens pølsevogne.
Sort/Hvid bliver ikke alene et sted, hvor teatergæster kan søge hen. Det bliver også et sted, hvor der vil være liv fra tidlig morgen til sen aften alle ugens dage. Det kan være med kulturorienterede “Morning Talks” før arbejdstid, basarer og events i dagtimerne og teater, stand-up eller livekoncerter om aftenen.
Teateret bliver nemlig indrettet med fleksible og mobile vægge, der gør det muligt at etablere tre scener samtidig. En stor scene med plads til 150 gæster, en mindre sal med plads til 75 gæster og en foyerscene, der ligeledes kan rumme 75 gæster.
Fotos i galleriet: Daniel Hjorth.