Se flere billeder

Billeder fra projektet

Friluftscenter Sletten i Ry

FDF-Spejderne i Ry har i årevis måttet kæmpe med det lunefulde danske vejr, når de har været på hyttetur, indtil deres nye friluftscenter blev opført-

FDF-Spejderne i Ry har i årevis måttet kæmpe med det lunefulde danske vejr, når de har været på hyttetur, indtil deres nye friluftscenter blev opført-

Friluftscenteret Sletten fremstod i 2003, som et banebrydende bud på at formindske de bratte overgange mellem inde og udearealerne i spejderhytten. En tankegang, der har sat sig dybe spor i de efterfølgende års udvikling af moderne spejder- og friluftsbyggerier.

Friluftsbyggeri- og spejderhytter har gennem mange år, båret præget af en vis stereotypitet, som bl.a. kommer til udtryk ved en gennemgående brug af typehuse, norske bjælkehytter etc., som trods tilretninger ikke synes optimale ift. brugernes ønsker til anvendelsen.

I Sletten Friluftscenter har man derfor skabt sammenhæng mellem ude- og indearealerne, hvilket er oplagt ved byggeri i naturen, og husets arkitektoniske udformning bærer præg af nytænkning og åbenhed overfor nye muligheder. Herunder nye brugergrupper.

En spejderhytte med plads til flere brugergrupper
FDF’s friluftscenter i Ry er 1.214 m² , bestående af et multirum på 200 m², en pejsestue på 100 m², flere grupperum på i alt 80 m², en foyer og ankomstområde på 122 m². Desuden er der omkring friluftscenteret, etableret et overdækket udeareal på 126 m².

I selve indretningen af huset er der arbejdet på at tilpasse huset, så det kan anvendes af forskellige brugergrupper. Rummene er let omstillelige til forskellige formål, hvilket giver de bedst mulige rammer for en mangfoldig udnyttelse.

Høj arkitektonisk kvalitet
Den nye hovedbygning er blevet til på baggrund af en afholdt arkitektkonkurrence. Spejdernes nye hovedbygning bærer præg af funktionelle og arkitektoniske kvaliteter, og udnytter de naturskønne omgivelser ved at åbne op med store glaspartier.

De store vinduer lukker lyset ind i de højloftede lokaler, og de mange træoverflader giver tilsammen en spændende nyfortolkning af det foretrukne byggemateriale for denne del af fritidslivet.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content