Se flere billeder

Billeder fra projektet

Bjerringbro Idrætspark

I Bjerringbro er et gammelt idrætsanlæg fra 1969 forvandlet til et moderne aktivitetscenter til indendørs og udendørs idræt, wellness samt kulturoplevelser.

I Bjerringbro er et gammelt idrætsanlæg fra 1969 forvandlet til et moderne aktivitetscenter til indendørs og udendørs idræt, wellness samt kulturoplevelser.

Bjerringbro Hallen blev opført i 1969 og blev senere udvidet til en hel idrætspark med svømmehal og en mindre træningshal. Udendørs blev der anlagt fodboldbaner, atletikanlæg og tennisbaner. Siden 2005 har det stået klart, at byens og oplandets mange foreninger var i fortsat vækst, og at der samtidig var et stigende antal selvorganiserede aktive. Det var derfor tid til igen at udvikle og udvide Bjerringbro Idrætspark.

Lokale og Anlægsfonden deltog i processen omkring om at skabe et moderne idrætsanlæg, der tager højde for udviklingen i danskernes udøvelse af idræt, krav til kulturoplevelser og ønsker om uformelle samlingssteder.

I Bjerringbro Idrætspark har børn og unge fået deres eget opholdsområde, hvor de kan læse lektier eller hænge ud. Der er desuden kommet en ny multisal og en ny foyer – og udendørs er der bl.a. wellness og et 185 meter langt aktivitetsbånd, hvor der kan styrketrænes, skates, cykles og leges på alle tider af døgnet.

185 meter langt aktivitetsbånd
Udenfor Bjerringsbro Idrætspark er der anlagt et 185 meter langt “aktivitetsbånd”, der er inddelt i fem zoner med forskellige muligheder. Her kan man bl.a. styrketræne, skate og lege. Som en del af aktivitetsbåndet har man anlagt to multibaner. En overdækket multibane med sportsgulv til boldspil, som fører direkte ind i selve idrætshallens nye multisal. En anden multibane til sandboldspil, hvor sommerens sol kan nydes, mens der dyrkes beachvolley, fodbold eller strandhåndbold.

Åbent indgangsparti og særligt område til unge
Idrætshallens eksisterende indgangsparti er omdannet til en stor foyer i åben forbindelse med den nye multisal, de eksisterende idrætsbaner og svømmehallen. Dette giver både brugerne god mulighed for at danne sig et indtryk af de mange samtidige aktiviteter, som området kan rumme, og er vigtigt ved fx koncerter og anden optræden, hvor foyer og multisal kan udnyttes optimalt.

På første sal over foyeren etableres et område særligt til de unge. Området indrettes med læsecafé, it-opkobling og siddenicher, men kan også bruges aktivt til bordfodbold, pool, bordtennis og basketball.

Den nye 1.200 m ² store multisal er udformet med henblik på bløde bevægelsesaktiviteter som dans og gymnastik, men kan også bruges til fx bordtennis, badminton og basketball. Hejseporte gør det muligt at åbne og sammenkoble multisalen med den overdækkede multibane med sportsgulv magen til det, der lægges inde i multisalen. Multisalen præges i øvrigt af en række meget fleksible muligheder for nye rumdannelser med mobilvægge og hejseporte.

Udendørs wellness i nyetableret gårdhave
Endelig er der for første gang i Danmark, etableret et større udendørs wellnessområde i forbindelse med svømmehallen. Wellnessområdet er udformet som en gårdhave med tre spabade, et koldtvandsbassin, ildsted, udendørs bruser, sauna og en lille café. Et trædæk overdækkes med solsejl og kan anvendes til fx yoga. Wellnessområdet er placeret tæt ved sandbold-multibanen, og man har en nær sammenknytning mellem aktiviteter og rekreative wellnessoplevelser.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content