Se flere billeder

Billeder fra projektet

Liv og lys i Søndermarken

Lokale og Anlægsfonden har været involveret i flere projekter, hvor lysløjper – som løbestier med interaktive lamper kaldes – bliver brugt som motivationsfaktor og tryghedsskaber for løbere. Søndermarken i Frederiksberg Kommune er det første projekt med en lysløjpe i et historisk parkområde, hvor der er gjort plads til moderne aktiviteter.

Lokale og Anlægsfonden har været involveret i flere projekter, hvor lysløjper - som løbestier med interaktive lamper kaldes - bliver brugt som motivationsfaktor og tryghedsskaber for løbere. Søndermarken i Frederiksberg Kommune er det første projekt med en lysløjpe i et historisk parkområde, hvor der er gjort plads til moderne aktiviteter.

Det er udvikling, der er sket i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, der er ansvarlig for vedligeholdelse af Søndermarken.  

Den interaktive løbesti har standere, hvor løbere kan vælge en farve, der passer til den tid, de løber en kilometer på. Hvert tidsinterval på henholdsvis 3, 4, 5, 6, 7 eller 12 minutter har sin egen farve, der skifter på standerne og dermed kan bruges som hare, der kan trække løberne rundt i deres valgte tempo.

Lysløjpen suppleres af to aktivitetspladser, der samtidig kan bruges til styrketræning for voksne og som legepladser for børn. Dertil kommer en scene til kulturelle aktiviteter.

Fotos af Rune Johansen

Mere viden

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content