Se flere billeder

Billeder fra projektet

DGI Huset Herning

DGI Huset i Herning har samlet vandkultur og svømning i et idrætshus, der også kan tilbyde rådgivning om sund livsstil samt behandling og genoptræning.

DGI Huset i Herning har samlet vandkultur og svømning i et idrætshus, der også kan tilbyde rådgivning om sund livsstil samt behandling og genoptræning.

DGI Huset i Herning er mere end blot et stort idrætsanlæg på 6.000 m². I det nye hus er der nemlig mulighed for både indendørs- og udendørs aktiviteter i vand, sand og på idrætsgulvet.

Det nye hus, der føjer sig til rækken af store DGI-idrætsbygninger i København, Aarhus og Aalborg, er meget mere end vandkultur. Huset er et moderne alternativ til de almindelige svømmehallers ensrettede bevægelser, som præges af lige baner i firkantede bassiner. 

Der er en bevægelsessal til yoga, dans og boldspil. Bevægelsessalen kan omdannes til en beachvolleyarena med fast tilskuertribune.

På første og anden sal finder husets brugere et fitnesscenter med både styrketræning og holdtræning samt spinning, endnu en sal til dans og wellnessafdelingen med sauna, dampbad, kold- og varmtvandsbassin, massagerum samt en lounge med pejs.

En moderne svømmehal
Hovedbassinet er på 800 m² og karakteriseret ved mange muligheder for at bevæge sig frit både i vandet eller til fods. I midten af bassinet er etableret en lille ø, hvor man kan opholde sig mellem svømmeturene.

Selv om bassinet ser ud til at være designet til ren legende svømning med mulighed for en rundtur på 93 meter, er det muligt at etablere et 25 meter undervisningsbassin samt arealer til vandboldspil og vandaerobic.

Der er også en modstrømskanal, der kan gøre svømmeturen lidt mere udfordrende. I tilknytning til det store bassin ligger der et mindre børnebassin samt et varmtvandsbassin.

Vipper, klatrevæg, wellness m.m.
De, der kan lide det store højdesus i maven, bliver ikke snydt for et udspringsbassin med klatrevæg og vandtrampolin. Der er mulighed for at tage varme bade under åben himmel på den store tagterrasse, som et led i de wellnesstilbud, som DGI Huset også kan byde på.

Helt på toppen er der ved siden af de udendørs varme bade etableret et idrætsgulv, der i sommerhalvåret kan benyttes til fx yoga eller gymnastik. Udenfor den del af projektet, der fik støtte fra Lokale og Anlægsfonden, består projektet også af en hotel- og konferencefacilitet, som i alt får projektets omfang op på 9.000 m².

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content