Tre olympiske arkitekturmedaljer til Danmark

Danmark viser vejen for idræt i hele verden og har netop vundet guld, sølv og bronze til verdens største konference for idrætsfaciliteter ved IOC IPC IAKS arkitektur prisuddeling i Köln.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Tirsdag den 5. november 2019

Lige nu er verdens største messe og konference for idrætsfaciliteter i gang i Köln. Over 25.000 eksperter valfarter til Tyskland fra mere end 130 lande. Danmark indtager scenen – fagligt og festligt.

26thIAKS Congress er den nørdede titel på dette kæmpe arrangement i de gigantiske messehaller i Köln. Her samles eksperter om idrætsfaciliteter i alle afskygninger. Og Danmark er med helt fremme i førersædet.

En kæmpe gallafest skyder åbningsaftenen i gang, hvor 25 idrætsanlæg fra hele verden præmieres med olympiske arkitekturmedaljer i guld, sølv og bronze. Og det har intet mindre end været en fantastisk aften for en lille nation som Danmark, der har vundet både en guld-, sølv- og bronzemedalje.

De tre projekter som kan drage hjem med æren og verdens opmærksomhed er:

PULSEN I SALLING – BRONZE MEDALJE
En traditionel idrætshal er blevet omdannet med helt nye og kreative funktioner som sundhedshus og sanserum til wellness, idræt og kulturaktiviteter.

Juryen har præmieret projektet for et usædvanligt lokalt engagement, som har skabt et mødested, der inviterer til en aktiv og sund livsstil. Juryen fremhæver især svømmefaciliteten for kreative og innovative løsninger på at tænke alle ind.

KONDITAGET I NORDHAVN – SØLV MEDALJE
Et eksempel på, hvordan man kan skabe plads til fritidslivet i den tætte by på toppen af et parkeringsanlæg.

Juryen har præmieret projektet for et exceptionelt og nyt perspektiv på at arbejde med det rekreative fritidsliv i byen. Bygningen kan mere end bare at være parkeringshus – byens borgere har fået en rekreativ oase på toppen af et parkeringsanlæg til løb, ophold, fitness og en fantastisk udsigt.

STREETMEKKA i VIBORG – GULD MEDALJE
En gammel, udtjent industribygning er blevet forvandlet til en innovativ fritidsfacilitet.

Juryen har præmieret projektet for den vellykkede kobling mellem inde og ude. En moderne måde at tænke idrætsfacilitet på – der er adgang 24/7, faciliteten taler især til unge, og Viborgs indbyggere er vilde med den.

Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden siger:
”Projekterne bygger på den danske idrætsmodel med et stærkt civilsamfund. De kobler med en meget stærk dansk arkitektur og designtradition, der bygger på åbenhed, demokrati og problemløsende eksempler, som skaber dønninger til resten af verden. Vi er stolte af at stå med 10% af udmærkelserne i et felt fra hele verden. Det viser, hvordan vi er med til at tænke foran med vores mødesteder for idræt.”

Derfor er det heller ikke underligt, når man dykker ned i det faglige program i Köln, at der er danskere på scenen i oplæg og paneler igen og igen. Der er stor tørst efter at lære og forstå de danske tilgange.

Lokale og Anlægsfonden er med i Köln fra den 5.-8. november, følger det store faglige arrangement og kan stolt stå ved at have været en del af udvikling og støtte bag alle tre danske medaljevindere.

Se flere af Lokale og Anlægsfondens projekter her.
Læs mere om IAKS

Yderligere oplysninger
Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, 4059 2004

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content