Facilitetsdatabasen får et markant løft

Lokale og Anlægsfonden og Idrættens Analyseinstitut indgår ny 4-årig aftale om Facilitetsdatabasen, som rummer data om mange forskellige idrætsfaciliteter i hele landet. De to samarbejdspartnere har afsat 2,2 millioner til arbejdet. Planen er at udvide databasen med nye facilitetstyper og lave flere analyser ud fra de mange data.

Fredag den 5. februar 2022
Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden og Idrættens Analyseinstitut

Hvor ligger der tennishaller i hovedstadsområdet? Hvilke kommuner har den bedste dækning af fodboldbaner, og hvor mange privatejede fitnesscentre er der på landsplan? Det er spørgsmål, Facilitetsdatabasen kan give svar på.

Næsten 12.000 faciliteter er registreret i Danmarks mest omfattende database over landets idrætsfaciliteter. Fra svømmeanlæg, fitnesscentre og badmintonhaller til mountainbikespor, vandsportskabelbaner og skatefaciliteter. ’Facilitetsdatabasen’ rummer i alt 21 forskellige kategorier, som skaber overblik over landets idrætsfaciliteter

Det er Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Idrættens Analyseinstitut (Idan), der står bag databasen, som blev udviklet i 2014. Siden er nye facilitetstyper og funktioner kommet til, og den tiltrækker et stigende antal brugere. Nu forlænger LOA og Idan samarbejdet med fire år og afsætter et beløb på 2,2 millioner kroner til projektet.

Beløbet skal sikre driften og nye udviklingstiltag i perioden 2022-2025. Flere facilitetstyper, en øget formidlingsindsats og nye funktioner skal skabe endnu større relevans for brugerne af databasen.  

Databasen bliver udvidet med flere analyser og faciliteter
I fremtiden vil databasen koble sig op på nye aktivitetstrends og behov blandt befolkningen og blive opdateret med tre nye facilitetskategorier hen over de næste fire år. Idan og LOA vil også inddrage aktuelle analyser af idrætslivet i Danmark og have langt mere fokus på, hvordan databasen kan anvendes.

Viden fra databasen vil blive sat i spil med en øget formidlingsindsats, som blandt andet dækker over en mere brugervenlig platform, som samler en bredere pallette af viden på facilitetsområdet. Idan og LOA vil løbende formidle nyheder med bearbejdet viden fra databasen, som taler ind i aktuelle analyser, dagsordener og begivenheder som eksempelvis kommunalvalg. 

På Færøerne og Grønland har Idan og LOA kortlagt motions- og fritidsvanerne og i samme forbindelse også kigget på faciliteterne. Også disse data vil blive koblet til Facilitetsdatabasen. 

Jon Gerner, direktør i Lokale og Anlægsfonden siger:
”Facilitetsdatabasen giver kommuner, foreninger og andre, der arbejder med faciliteter, et redskab til at få overblik over fritidsfaciliteterne i Danmark. Dermed styrker vi videns- og beslutningsgrundlaget for at udvikle faciliteter til befolkningen. Med de nye tiltag vil vi samtidig arbejde for at udbrede brugbarheden af facilitetsdata, så de kommer ud at leve og kan bruges til planlægning af fritidsbyggeri over hele Danmark.”

Troels Rasmussen, direktør i Idrættens Analyseinstitut siger:
”Idrættens faciliteter er en central ramme om rigtig mange danskeres fritidsaktiviteter, og det er vigtigt fortsat at skabe overblik over og producere viden om faciliteterne. Vi glæder os til arbejdet med at udbygge og synliggøre Facilitetsdatabasens indhold endnu bedre, og partnerskabet med LOA ligger i direkte forlængelse af vores ambition om at bringe viden og data endnu bedre i spil.” 

Om facilitetsdatabasen
Facilitetsdatabasen skaber overblik over landets private, offentligt ejede og selvejende idrætsfaciliteter på tværs af ejer- og driftsformer. Her kan kommuner, idrætsorganisationer, forskere, journalister og andre med interesse få et detaljeret indblik i faciliteterne i Danmark.

LOA og Idan har afsat 2,2 millioner til driften og udviklingen af databasen i 2022-2025. Idan står for den daglige drift af databasen, som kan findes på www.facilitetsdatabasen.dk 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

(kan også kontaktes udenfor almindelig kontortid)

Skip to content