Varde får nyt kulturelt mødested for amatør og professionel

I fremtiden bliver der plads til at amatører og professionelle kan udfolde sig, når Varde Teater og Musikhus, bliver en del af byens kulturcentrum. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 13.000.000 kroner.

Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Torsdag 1. juli 2021

I fremtiden kommer Varde Teater og Musikhus til at ligge i Kulturspinderiet midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der transformeres, så det aktive fritidsliv kan blomstre i bymidten.

Det er teaterforeningen 7-kanten – den vestjyske amatørscene der sammen med spilleværkstedet Smedeværkstedet står bag Varde Teater og Musikhus. 7-kanten er Danmarks største amatørteater med over 400 medlemmer fordelt på kulisser, teknik, kostumer, drama, sang og dans som både har en børn-, unge- og pensionistafdeling.

Foreningens frivillige udgør krumtappen i 7-kantens mange aktiviteter og teaterproduktioner med aktivitet hele året rundt. Teatret leverer et bredt repertoire for børn, unge, familier og voksne og har et samlet publikum på over 35.000 mennesker pr. år. Ind til nu har teatret været opdelt på to forskellige adresser, men i den nye facilitet kan hele teatret være sammen

”Varde Teater og Musikhus gør det muligt at samle og udbygge en række kulturelle aktiviteter på et sted. Det gælder 7-kanten, Smedeværkstedet og Musical Talentskolen, men også andre kulturelle aktører i Varde. Vi bliver en del af et kulturcentrum, hvor der i forvejen er et samarbejde mellem de mange foreninger på Kulturspinderiet. Det er vigtigt for os og vi glæder os meget,” siger Bent Peter Larsen, frivillig i projektet.

”Dette er en kæmpe nyhed – ikke blot for kulturlivet, men også for kommunen som helhed. Et ambitiøst projekt som dette vil få endnu flere til at overveje at slå sig ned i vores kommune. En stor tak til Lokale og Anlægsfonden for at støtte med imponerende 13 millioner kroner,” siger Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune.

”Projektet er et stærkt eksempel på, hvordan tidligere industriarealer i bymidter kan udvikles til centre for fritidslivet – her i form af meget bredspektrede kulturfaciliteter. Ud over at der bliver etableret flere kulturfaciliteter til fritidslivet i centrum af byen, tilbyder 7-kanten også aktiviteter, der specielt interesser gruppen af piger og yngre kvinder, der er i mindretal i det øvrige foreningsliv,” siger Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden og fortsætter:

“Teatret dyrker også samarbejdet mellem professionelle og amatører, i de årlige sommerforestillinger og på musicaltalentskolen, hvor de sammen skaber forestillinger, og nu får de så en facilitet til fælles brug,” siger Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Varde Teater og Musikhus placeres centralt ved Kulturspinderiet, hvor der i forvejen ligger spillestedet Smedeværkstedet, Musik og Billedskolen samt Musical Talentskolen, disse vil i fremtiden udgøre byens kulturelle centrum, med opbakning og medspillere fra Open Air Concert Varde, Ungehuse med flere.

Fakta
Den samlede projektøkonomi er 63.500.000 kroner, Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 13.000.000 kroner. Projektet har en egenfinansiering på 1.000.000 kroner, Varde kommune støtter projektet med 15.000.000 kroner. Grønne & Jessen Arkitekter m.a.a. har tegnet nuværende materiale.

Yderligere information  
Bent Peter Larsen, frivillig i projektet, bentpeterlarsen@gmail.com
tlf. 23981374  

Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, bc@loa-fonden.dk
tlf. 32830350 

Pressekontakt

Line Dangkel Jacobsen
Kommunikationskonsulent, Lokale og Anlægsfonden
Skip to content